smurdO echipă de specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai IPJ Iaşi, sub coordonarea procurorilor militari, au venit aseară în Republica Moldova pentru a participa la cercetarea la faţa locului în cazul prăbuşirii elicopterului SMURD.

Ministerul român de Interne informează că specialiştii Poliţiei Române, conduşi de directorul Institutului Naţional de Criminalistică din IGPR, chestor de poliţie Gabriel Ţîru, se vor deplasa cu un laborator criminalistic dotat cu toate elementele tehnice necesare cercetării unui astfel de eveniment şi cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor.

De menţionat că în România a fost pornit un dosar penal în legătură cu accidentul aviatic care s-a întâmplat ieri în raionul Cantemir. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

(8 accesari)