Procurori, vi se pregătește … o fraudă! (I), de Victor CRĂCIUN

Imagine postare

PGLucrurile în Procuratura Generală a lui Plahotniuc, guvernată cu entuziasm de Garaba și Gurin, adie a ouă clocite. După ce întreaga societate s-a convins de faptul ce fel de reformă pun la cale aceste imputități staliniste, prin promovarea unei concepții de rîsul curcilor gravide, în care nu se schimbă decît uniforma procurorilor și umilirea acestora cu niște mantii urîcioase de care ar boci pînă și părintele Smărăndiței lui Creangă, observăm în instituția sovietică din Bănulescu-Bodoni niște mișcări subterane periculoase, menite să îngrijoreze nu doar pe procurorii cinstiți și onești, ci și întreaga societate, inclusiv contribuabilii europeni care sunt furați de zeci și sute de milioane de euro de către actualul regim criminal de la Chișinău.  

Vă veți întreba de ce am scris mai sus că procuratura Păpușarului este gestionată de Garaba și Gurin, și nu invers, de Gurin și Garaba, că, formal, parcă Gurin ar fi Procurorul General al Republicii. Pe dracu, e un interpus și un băiat de mingi fără pereche! Pe lîngă faptul că ia masa pe la restaurante scumpe cu bătăușul său șef de ierarhie oligarhică, Gurin mai e și umilit de Garaba în cel mai scîrbos mod. Din informații sigure obținute de la cîțiva procurori onești din chiar Procuratura Generală, aflăm detalii despre cum se manifestă această umilință. De cînd Garaba bătăușul și făcătorul de proprie dreptate a fost numit de Plahotniuc adjunct al lui Gurin, se observă o lingușeală grețoasă din partea unor scursuri de procurori și o revoltă mocnită, deocamdată, a unor procurori cu caracter, care nu vor să se închine unui slugoi al oligarhului criminalizat. Pentru a arăta cine este adevăratul stăpîn al Procuraturii Generale, Garaba a hotărît singur sau poate sfătuit de Păpușar să-l umilească și să-l înjosească, banditește, pe Gurin-mironosița. Astfel, în prezența unor procurori care nu i s-au închinat ca niște madame de moravuri ușoare, adică curve, Garaba îl sună pe pseudo naivniciocul Gurin și discută cu el cam așa – citez din relatarea procurorilor de la PG – “Uăi Cornel, parcă țî-am spus cum să faci, șî bl…, n-ai înțălies?”

Alții au redat și injuriile indescriptibile ale acestui individ după care plîng pușcăriile ca niște adevărate bocitoare.

Spectacolul are priză. La auzul acestor indicații date de Garaba lui Gurin, aceștia transpiră de frică.

Oricum, pentru noi acest lucru nu însemna un secret de stat. Toată lumea știe și vorbește pe unde poate despre ce fel de procuror este Gurin, ce biografie profesională are și cum a ajuns el în acest fotoliu spurcat de Zubco.

Ceea ce e cu adevărat important să vă spunem, e că în mai puțin de o lună, Garaba și locotenenții săi pun la cale o fraudă de proporții la Procuratura Republicii Moldova, pentru care lucru tragem un semnal de alarmă și cerem niște audiențe la ambasadorii mari ai lumii, pentru a le oferi probele pe care le deținem!

Aflăm că pe 20 decembrie curent, Garaba organizează Adunarea Generală a Procurorilor, care are loc în mod absolut anormal doar o dată la patru ani de zile, nu ca la judecători, o dată pe an, ca cel puțin presa să aibă o ocazie în plus să scrie despre celelate bestii ale sistemului captiv și corupt, la care adunare are sarcina de la Păpușar să lase în locul său un slugoiaș docilaș și ultra laș!

Dar cum să procedezi ca să nu trezești bănuieli și să nu iasă putoare în presă? Greu de tot, iar acum eu pot să zic imposibil, odată ce procurorii onești l-au “cronțănit” (zacusit) pe acest individ cu nasul și obrazul în ghips!

Astfel, pentru a duce la capăt această trebușoară urît mirositor-puturoasă, Iura dintr-un sat cu Gurin a hotărît să simplifice lucrurile și în feliul acesta a făcut modificări la regulamentul CSP! Și ce modificări, țineți-vă bine! Dacă Regulamentul vechi prevedea că propunerile procurorilor pentru Comisia de organizare a Adunării generale să fie făcute de către procurori, acum asupra acestora decid chipurile organizațiile teritoriale. Dacă înainte existau două Comisii, cea de mai sus și cea de numărare a voturilor, acum Garaba a decis să fie doar o singură Comisie, mai ușor de manipulat și controlat! Primul pas a și fost făcut, membrii Comisiei au fost „aleși” selectiv și concret prin directivele și indicațiile prețioase ale lui Garaba-ba! Deliciul de a afla cine sunt acești membri îl lăsăm ceva mai jos, acum e timpul să spunem că aceeași metodă va fi folosită pentru a înainta candidaturile déjà alese pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Procuraturii. Acum înțelegeți de ce Garaba și subalternul său Gurin au tărăgănat reforma lui Gribincea-Nagacevski-Gurvits? Pentru ca să nu aibă loc nicio reformă, pentru ca alegerea noului CSP să fie făcută în baza Legii actuale, vechi, iar în organele de conducere să ajungă strict persoanele îndrăgostite de mafie. Mai mult decît atît, după plecarea rușinoasă a lui Zubco, viceprocurorii Andrei Pîntea și Eugen Rusu au decis să convoace Adunarea generală a CSP la 16 martie curent, probabil pentru a scăpa procuratura de șobolanii Păpușarului. N-a fost să fie, căci după trădarea lui Filat (Vladimir) zis și Implantul Contrabandist, mafia a preluat puterea, inclusiv pe liderul scre-mut al PLDM. Astfel, Garaba care era ca și plecat a prins repede la curaj şi prin HOTĂRÂREA nr.12- 66/13 a decis:”

1. A lua act de acțiunile Procurorului General-interimar (Andrei Pântea) şi Preşedintelui Asociaţiei Procurorilor (Eugen Rusu), privind inţierea, organizarea şi desfăşurarea adunării generale a procurorilor.

2. A califica drept ilegale acţiunile acestora şi imixtiune directă în activitatea Consiliului Superior al Procurorilor.

3. A respinge iniţiativa de convocare a adunării generale a procurorilor stabilită la 16.03.2013.

4. A recomanda Procurorului General interimar şi Preşedintelui Asociaţiei Procurorilor de a-şi retrage anunţul plasat la 13.03.2013 prin reţeaua electronic Intranet (ACCES) a Procuraturii Generale.

5. Prezenta hotărâre de adus la cunoştinţa tuturor procurorilor.
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor Iurie Garaba”

Iată ce scria presa despre acest conflict de amploare dintre Pîntea și Garaba.

“Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat astăzi, 14 martie, o hotărâre prin care declară ilegală inițiativa procurorului general interimar, Andrei Pântea, de a convoca Adunarea Generală a Procurorilor și a pune în discuții subiecte ce țin de alegerea unui nou membru al Consiliului, anunță Politik.md.

Potrivit președintelui Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba, publicarea anunțului fără a consulta preventiv Consiliul este o imixțiune directă din partea semnatarilor anunțului, fapt care denigrează și obstrucționează activitatea și imaginea Consiliului.

„Prin urmărirea unor scopuri ilegale de substituire a competențelor Consiliului, precum și a activității Comisiei parlamentare pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, pornind de la Legea cu privire la Procuratură, Consiliul Superior al Procurorilor solicită să ia act de acțiunile procurorului general interimar, dl Pântea și ale președintelui Asociației Procurorilor, dl Rusu, la inițiativa de organizare a Adunării Generale a procurorilor. Calificăm aceste acțiuni drept o imixtiune în activitatea și urzurparea competenței Consiliului Superior al Procurorilor. Solicităm anularea inițiativei de convocare a ședinței și retragerea anunțului din rețeaua electronică”, a declarat Iurie Garaba.

De cealaltă parte, Andrei Pântea se justifică, prin faptul că procurorii nu au fost convocați din decembrie 2009, timp în care s-au adunat foarte multe chestiuni și probleme, care trebuie dezbătute și soluționate. „Toate aceste probleme urmează a fi discutate în cadrul unei ședințe comune și nu văd care este problema. Nu este un secret că au fost operate mai multe propuneri cu privire la modificarea Legii cu privire la Procuratură. Președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) trebuie să dea dare de seamă anual, dar asta trebuie s-o facă în fața corpului de procurori, ca să se expună cu privire la activitatea CSP”, a menționat Pântea.

Procurorul general interimar consideră că, dacă există o problemă în denumirea acestei întruniri, ea poate fi schimbată, însă raportul trebuie prezentat în fața procurorilor. „Nu sunt eu cel, care ar trebui să verifice activitatea Consiliului Procurorilor. Adunarea Generală trebuie să se expună la situația creată. Raportul președintelui trebuie să fie prezentat anual în fața adunării procurorilor, dar la moment eu nu cunosc dacă a fost întocmit acest raport și dacă a fost adus la cunoștință”, a mai spus procurorul general interimar.

Menționăm, că nemulțumirea membrilor Consiliului Superior al Procurorilor a fost creată de decizia lui Andrei Pântea de a chema toți procurorii la o Adunare Generală, în cadrul căreia să fie discutate mai multe chestiuni ce țin de înaintarea propunerilor privind condițiile concursului de selectare a candidatului la funcția de procuror general, acest lucru fiind administrat doar de către Comisia parlamentară pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General al R. Moldova. De asemenea, s-a propus pe ordinea de zi subiectul ce ține de alegerea unui membru în cadrul CSP. Asta în timp ce Regulamentul cu privire la procedura de alegere a membrilor CSP și Legea cu privire la Procuratură prevede că Adunarea Generală a Procurorilor poate fi convocată numai de către Președintele sau membrii CSP”.
Sursa: Politik.md

Și tot acum înțelegeți de ce a fost demis Eugen Rusu din funcția de adjunct al Procurorului General? Vă dați seama că din sistem sunt scoși oamenii de onoare și sunt promovate nulitățile lui Garaba?

Este adevărat că și unii procurori de la care societatea și în primul rînd breasla așteaptă anumite gesturi de curaj au cedat în fața călăilor mafiei. Drept exemplu e și cazul lui Ruslan Popov, care a fost numit de Pîntea interimar la Anticorupție și care a fost destituit ilegal de Garaba și Gurin. Acesta a făcut o cerere de chemare în judecată a Procuraturii generale și a CSP și a cerut să fie declarat cîștigător al concursului pentru ocuparea funcției de procuror șef al procuraturii Anticorupție, pentru că așa a și fost, a cîștigat pe bună dreptate. Oamenii lui Plahotniuc l-au dat afară și l-au pus șef pe cumătrul lui Gurbulea, Harunjen, despre care presa a scris că este neam cu corupția. Lui Popov i s-a deschis repede un dosar penal pînă a trecut concursul trucat pe care Harunjen l-ar fi cîștigat. Și imediat dosarul penal al lui Popov a fost clasat!!! Procurorii zic că Popov a făcut o înțelegere cu slugile oligarhului și că de acum încolo va fi cumincior ca un ulcior, și-a retras și cererea din judecată și, împreună cu nevastă-sa procuror, e la dispoziția noilor stăpîni. Mai sunt și alte exemple, le lăsăm pentru altă dată.

P.S. Mîine venim cu o informație trăsnet! O să aflați cum au fost selectați membrii acestei Comisii de rîsul broaștelor și cine sunt ei, ce legături au cu Păpușarul și locotenenții săi Garaba și Gurin. Mai mult decît atît, ni s-a promis punerea la dispoziție a unui document strict secret al “firmei” lui Garaba, din care vom afla de către cine anume au fost înaintați membrii Comisiei care urmează să fraudeze alegerea noii componențe a CSP pe 20 decembrie curent!

Sursa: jurnal.md

Hotarirea 12-27113 p.1Hotarirea 12-27113 p.2

regulament ALEGERI

HOTARAREA consiliului nr.66 din 14.03.13

ANUNT ALEGERI CSP