start_222129Cînd vorbim de fraudare, aceasta e cam de soiul celei din alegerile parlamentare, cînd oamenii se cumpără la bucată pe 50 de lei și o sută de grame de vodcă contrafăcută, adusă prin contrabandă de individul cu același nume.

Numai că aici lucrurile sunt și mai clare. Oamenii Păpușarului, aflăm de la procurori care știu ce vorbesc, vor pregăti cîteva sute de buletine “votate” de ei și introduse în urnă pe furiș și în taină, iar altele vor fi sustrase astfel încît balanța să încline exclusiv spre lacheii aleși pe sprînceană ai “tangoului” Garaba-Zubco-Gurin.

Din acest motiv, cerem societății civile de profil să se adreseze de urgență la DUE și Consiliul Europei, la OSCE și alte structuri internaționale pentru a le cere și ruga să intervină, adică să participe ca observatori în cadrul acestei Comisii pentru a nu admite fraudarea alegerilor!

Iar acum să vedem cum au fost selectați membrii Comisiei păpușărești de rîsul broaștelor și cine sunt ei, ce legături au cu Oligarhul și locotenenții săi Garaba și Gurin.

Primul pe listă e Sergiu Crețu, procuror al raionului Rîșcani. Acesta a fost adjunctul procurorului de la Florești pe numele său Ion Popa, care actualmente este membru al Colegiului Disciplinar al Procurorilor, investigat de Secția de securitate internă a PG la fel ca și amicul său Crețu. Adică, Garaba face o simplă rocadă, se desparte de omul său Popa, și îl propune în Comisia de care depinde tot ce își dorește pe omul lui Popa, Crețu, care va fi la fel de docil și ascultător la numărarea voturilor! Important de știut e că acest Crețu a fost numit de echipa lui Zubco-Garaba ca procuror la Rîșcani!

Ion Dulgheru nu trezește nicio îndoială, e adjunctul lui Geru de la Procuratura Centru, reprezentant de vază al oligarhiei, actualmente membru al CSP care taaaaaaarrrrrrrreeeeee își mai dorește să fie alesul Păpușarului în acest locușor călduț al mafiei oligarhice!

Veaceslav Harti, procuror de la Botanica, pare a fi un accident vascular al lui Garaba, a fost ales întîmplător pentru că e bun de ținut urna în mâini și nimic mai mult.

Elena Neaga, s-ar părea la prima vedere că e doar unica doamnă procuror din echipa de șoc. Doar la prima vedere, pentru că în realitate dînsa este o anonimă perfectă în rindurile procurorilor și deține funcția de adjunct al controversatului și șmecherosului procuror Mașnic de la Buiucani, omul lui Plahotniuc, dar și amic la cataramă al lui Găbiță Stati, pentru care lucru Filat mai că nu l-a propus ca om al său la Procuratura Generală. Nu e tîrziu, domnule Filat, chiar ăsta o să-ți pună cătușele la ordinul Păpușarului. Și n-ar plînge nimeni în batistă! Iar dacă mirositorul de tabac va renunța, lui Mașnic i se pregătește locul lui Pîntea, ca adjunct al Procurorului General. Ca detaliu, Neaga și Mașnic au lucrat la procuratura din Strășeni și venirea acesteia la Chișinău s-a făcut cu propteaua lui Mașnic, dar cu acceptul patronului politic. Trebuie să menționăm că și la Strășeni Mașnic a avut grijă de Leana, care a ajuns a-i fi adjunct. Știți de ce acest Mașnic mai e obrăznicătura procuraturii? Nu știați? Păi e CUMĂTRUL lui Zubco, domnule! De aici și cariera sa cu Lenuța subsuoară. Adjunctul procurorului de la Buiucani, Tricolici, a fost îndepărtat de sectorul de urmărire penală, urmînd să se ocupe de chestiuni secundare și a dat hățurile în mîna harnică a Elenei Neaga…

Viorel Radețki a intrat în vizorul nostru deja cînd i s-a publicat casa de milioane despre care spune că nu este a lui, dar locuiește în ea fără remușcări, cam pe furiș. Ce viață de murătură au indivizii aceștia care au furat ca-n codru și care nu-și pot justifica nicidecum averile ilicite. Să-i vezi cum se furișează ca niște vagabonzi spre domiciliile de milioane, de parcă se duc să le prade, pe furiș, ca niște tîlhari. E și asta o gumă de mestecat…

Este chipurile procuror pentru misiuni speciale, iar înainte ar fi fost șeful aparatului procurorului general, adică a fost și este un ins fără subalterni, de aici și întrebarea de către cine anume a fost propus ca membru al Comisiei de Fraudare dacă e singur în front? Încă puțin și vom afla! Insul ducea hîrtiile lui Zubco, în realitate e omul devotat al lui Garaba dar și prieten-drujban la cataramă cu tînărul însurățel al contrabandei, Balițki, omul de business al lui Filat… Contrabandistul! Chiar că întortocheate sunt căile mafiei, Doamne! Actuala funcție o deține ilegal, nu a participat la concurs, a fost numit prin ordinul autoritarist al lui Zubco, fără un concurs anunțat de CSP! Imediat după plecarea lui Zubco, Radețki a ridicat problema transferului său ILEGAL din funcția de procuror anticorupție, pus de Garaba, în cea de procuror cu misiuni speciale, adică el însuși recunoaște că deține ilegal funcția de astăzi.

Ca să revenim puțin la I.Dulgheru, de la procuratura Centru din municipiul Chișinău, precizăm că acesta a fost propus și înaintat inclusiv de către procurorii de la Briceni care nici măcar nu toți au auzit de el! Nu ne-am lenevit și am dat telefoane la procuratura din Briceni, dar și din alte capitale ale nordului și am vorbit cu cîțiva procurori care, însă, nici nu cunoșteau că Dulgheru – și nu doar el – e favoritul lor la funcția de membru al Comisiei lui Garaba!

În sfîrșit, veni și rândul lui Andrei Roșca, procuror interimar al raionului Rezina. Știm multe, dar nu avem timp să relatăm detalii în plus. Ne vom opri doar la unul – mama procurorului Roșca Andrei este angajată în aparatul central al Partidului Democrat, adică duce hîrtiile lui Plahotniuc și Lupu. Vă imaginați cît de independent și de slujitor intereselor procurorilor și societății e acest fiu de birocrat PD?! Ca detaliu, Roșca a candidat și la procuratura municipală, însă a trebuit să cedeze în fața finului lui Chitoroagă, Toma, care a “cîștigat” concursul… De asemenea, e bine de știut că la Rezina, procurorul Vladimir Erhan care a cîștigat concursul, a fost transferat în mod autoritarist și ilegal de către Zubco la Șoldănești astfel încît Roșca deține interimatul unei funcții care aparține de drept procurorului Erhan. Iar procurorul ales corect la Șoldănești, Tudor Banu e ca și dispărut, nimeni nu știe unde se află, deși nu există nicio hotărîre a CSP în privința sa.

Și acum venim cu vestea bună – ni s-a adus documentul strict secret al lui Garaba care ne-a fost promis și pe care am decis să-l facem public! Așadar, este vorba despre modul în care au fost propuși de structurile teritoriale acești procurori despre care am vorbit mai sus, unii mai anonimi decît alții. Ceea ce se observă la prima vedere, e că procuraturile din zona de nord parcă s-au înțeles între ele să propună oamenii lui Garaba. Astfel, Dulgheru Ion a fost luat în seamă de Secția exercitare a urmăririi penale pe cauze excepționale care face parte din Departamentul lui Garaba, de procuratura de la Bălți, Briceni, așa cum susțineam în prima parte a materialului, Drochia, Edineț, Ocnița, Soroca.

Observăm în această farsă ordinară marca Garaba-Plahotniuc cum doar procuraturile din nord au pus ochiul pe acest procuror din sectorul Centru al capitalei, despre care marea majoritate nici n-au auzit! Adică schema e simplă – Garaba și Gurin au dat indicația ca și pe Dulgheru să-l propună secția controlată de Garaba și procuraturile din nord!

Trecem la omul cu palat de milioane care locuiește în el pe furiș, Viorel Radețki. Acesta a fost propus de Secția investigații financiar-economice a Procuraturii Generale, adică de Gurin, dar și de procuratura Centru a lui Geru, ca pe Dulgheru, de procuraturile din nord Bălți, Briceni, Drochia, Edineț, Fălești, Ocnița. Ce coincidență uimitoare, acești sforari nici la a măslui nu sunt buni, tovarăș Păpușar!

Elena Neaga vedem că e rîvnită și jinduită de procurorii de la Bălți, Briceni, Drochia, Edineț, Fălești, Soroca! Iarăși, ce coincidență fatală, domnilor procurori onești, toate procuraturile amețite de Ilenuța sund de la… nord!

Fiul “aparatciței” de la PD, Andrei Roșca a fost cum ar veni înaintat de Bălți, Briceni, Drochia, Fălești (de lîngă Pădurea Domnească!), Florești, Ocniţa, Soroca. Adică tot de acolo, dinspre Naslavcea!

Ca să nu facem risipă de timp, vă spunem cum au stat lucrurile în realitate. Gurin și Garaba au vorbit cu procurorii șefi din raioanele de nord și le-au indicat numele anonimilor slugarnici de la Chișinău care trebuie să fie propuși de către procuraturile respective în Comisia de Fraudare. “Nțeles, să trăiți!”

Reiterăm: Din acest motiv, cerem societății civile de profil să se adreseze de urgență la DUE și Consiliul Europei, la OSCE și alte structuri internaționale pentru a le cere și ruga să intervină, adică să participe ca observatori în cadrul acestei Comisii pentru a nu admite fraudarea alegerilor!

P.S. Întrebarea la care așteptați un răspuns și nu-l aveți, deocamdată, e de ce instrumentele lui Plahotniuc s-au adresat tocmai și anume procurorilor din zona de nord a Republicii să desemneze candidaturile selectate de Garaba pentru a fi incluse în Comisia de Fraudare?

Și mîine e o zi!

Sursa: jurnal.md

Candidatii lui Garaba 1Candidatii lui Garaba 2

Candidatii lui Garaba 3

 

(199 accesari)