Procurorii anticorupție din România condamnă fără frică demnitarii corupți

Imagine postare

Kovesi_400xPentru combaterea fenomenului corupției este necesară conștientizarea faptului că furtul din banii publici sau mită sunt crime. Constatarea vine din partea procurorului – șef al Departamentului Național Anticorupție din România, Laura Codruţa Kövesi. Într-o vizită de lucru la Chișinău, procurorul  a declarat că în România nu există frica de a aplica legea în cazul demnitarilor.

Șefa DNA s-a întâlnit la Chișinău cu reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai Centrului Naţional Anticorupţie şi ai Procuraturii Generale. Mai mult ca atât, ministrul de Interne, Dorin Recean a recunoscut că în instituțiile publice din Republica Moldova persistă corupție.

Precizăm că Laura Codruța Kövesi este recunoscută în România pentru mai multe condamnări de rang înalt, fiind numită „spaima politicienilor corupți”. Potrivit sursei, procurorii DNA nu l-au scăpat de pedeapsă pe colegul său de la un birou teritorial care pretindea bani de la persoanele vizate în dosarele pe care le gestiona.

Departamentul Național Anticorupție din România ocupă pozițiile de top în rândul instituțiilor care se luptă cu corupția din Uniunea Europeană. În perioda mai 2013 – mai 2014, DNA a inițiat 4183 de dosare pe numele persoanelor cu funcții înalte în stat. Până acum au fost condamnați 4 miniştri, un fost europarlamentar, patru deputaţi, un senator, 11 primari , 5 judecători şi 3 procurori.