Procurorii CNA fac percheziţii la Guvern şi FISC

Imagine postare

start_1145809Un grup de procurori de la Centrul Naţional Anticorupţie, au descins, în această dimineaţă, la sediul Guvernului şi la cel al Serviciului Fiscal de Stat. Grupul operativ este condus de Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei de urmărire penală din cadrul CNA. Potrivit acestuia, percheziţiile fac parte din procesul de anchetă în cadrul unor dosare penale intentate anterior, care vizează nişte presupuse acte de corupţie şi abuz în serviciu comise de înalţi funcţionari de stat.

Zumbreanu a evitat să ofere detalii vizavi de dosarele, respectiv, persoanele vizate de procurorii anticorupţie, menţionând că CNA va veni cu o poziţie oficială, astăzi la ora 14.00, în cadrul unui briefing organizat la sediul instituţiei.

Menţionăm că acţiunile de astăzi ale CNA se înscriu în şirul unor altor acţiuni similare din ultima perioadă care vizează, în particular, doi miniştri numiţi în funcţie de PLDM, respectiv ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, şi cel al Finanţelor, Veaceslav Negruţa. Mai mulţi observatori ai fenomenului politic au catalogat aceste acţiuni ca pe o răzbunare a prim-vicepreşedintelui Parlamentului,Vladimir Plahotniuc, împotriva premierului Vlad Filat, pe fondul tensiunilor apărute între cei doi, în special în ultima perioadă.

Ar mai fi de menţionat faptul că cel care gestionează dosarele penale împotriva miniştrilor liberal-democraţi este Bogdan Zumbreanu în persoană, care, întâmplător sau ba, este finul de cununie al lui Plahotniuc.
Vom reveni.