Procurorul argentinian găsit mort în ianuarie pregătea un mandat de arestare pe numele Cristinei Kirchner

Imagine implicită

Procuror argentinianProcurorul argentinian Alberto Nisman pregătea un mandat de arestare pe numele preşedintelui ţării, Cristina Fernandez de Kirchner, potrivit unei anchetatoare care se ocupă de dosarul privind decesul misterios al procurorului, relatează BBC News Online.

Anchetatorul Viviana Fein a declarat că o schiţă a unui mandat de arestare a fost găsită la gunoi în apartamentul în care locuia Nisman. Documentul de 26 de pagini prevedea şi arestarea lui Hector Timerman, ministrul de Externe al Argentinei.

Nisman a fost găsit mort în ianuarie în apartamentul său din Buenos Aires, cu un singur glonţ tras în cap. Anchetatorii încă nu au stabilit dacă procurorul s-a sinucis sau a fost omorât.

Acesta investiga atacurile din 1994 asupra centrului evreiesc din Buenos Aires, care au provocat moartea a 85 de persoane. El a murit cu câteva ore înainte de a depune mărturie în Congres împotriva preşedintelui Cristina Kirchner, pe care a acuzat-o că a acoperit implicarea iraniană în aceste atacuri. Preşedintele a negat acuzaţii, în timp ce Iranul neagă orice implicare în atac.
Fein a declarat marţi pentru un post de radio local că documentul era „în dosar”. Totuşi, acesta nu a fost inclus în raportul de 300 de pagini predat de Nisman unui tribunal federal, cu câteva zile înaintea decesului.

Sursa:mediafax.ro