646x404 (1)Procurorul adjunct al sectorului Buiucani din capitală, Elena Neaga, a fost eliberată din funcție prin ordinul procurorului general, Corneliu Gurin. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md, de către șefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. 

„Confirm informația precum că Elena Neaga a fost eliberată din funcție prin ordinul procurorului general, dar ancheta internă pornită pe numele acesteia continuă”, a precizat Maria Vieru.

Elena Neaga a șocat opinia publică după ce a postat pe un site de socializare peste 100 de poze din locuinţa de milioane, construită în 2012, în Străşeni.

Din fotografii se vede mobila scumpă în dormitor, bucătărie, camera de oaspeţi şi baie. Mai mult, Elena Neaga a pozat şi pe patul conjugal, în lenjerie.

În majoritatea imaginilor, ea poartă bijuterii impunătoare din aur. În timp ce unii locuitori din Străşeni susţin că Elena Neaga s-a îmbogăţit destul de repede, după ce a devenit procuror.

Femeia spune că şi-a făcut averea în cei 15 ani în care a lucrat la o grădiniţă, iar după materialul difuzat de Jurnal TV, Elena Neaga, şi-a şters profilul de pe site-ul de socializare.

Anterior, Elena Neaga a intrat în atenţia publică după ce Procuratura sectorului Buiucani unde activează a documentat accidentul în care a fost implicat ex-preşedintele Consiliului Procurorilor, Iurie Garaba.

Totodată, ea a fost unul dintre membrii comisiei de alegeri privind rezultatele scrutinului în organele de autoadministrare a procurorilor.

Ea a primit în 2012 gradul de clasificare înainte de termen, hotărâre semnată de acelaşi Garaba. Recent, s-a ales şi cu una dintre cele mai înalte distincţii pe care o poate primi un procuror – Crucea „Pentru Merit”.

sursa: jurnal.md 

(177 accesari)