Procurorul Ştefan Crişu, cercetat în arest la domiciliu, pentru trafic de influenţă

Imagine implicită

justitie coruptieCurtea de Apel Bucureşti a decis ca procurorul Ştefan Crişu să fie cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a primit 2.000 de euro şi un telefon de 1.000 de euro pentru a interveni la magistraţi de la DIICOT să restituie unei persoane o maşină de lux ridicată la percheziţii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au reţinut pe Ştefan Crişu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, şi au cerut instanţei arestarea preventivă a magistratului, pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Crişu, stabilind ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu.

Decizia poate fi contestată la instanţa supremă atât de către Ştefan Crişu, cât şi de procurori. Ştefan Crişu va sta în arest la domiciliu până la judecarea contestaţiei de la instanţa supremă, care va decide definitiv dacă procurorul va rămâne cu aceeaşi măsură preventivă, va fi arestat preventiv sau cercetat sub control judiciar.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la cererea procurorilor DNA, a încuviinţat, luni, luarea măsurii arestului la domiciliu sau a arestării preventive faţă de magistratul Ştefan Crişu, urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, începând din luna martie 2013, procurorul Ştefan Crişu ar fi pretins un telefon mobil marca Samsung Galaxy de la o persoană, denunţătoare în cauză, căreia i-ar fi promis că va interveni la procurori de la DIICOT pentru a-i fi restituit un autoturism marca Mercedes Tip CLS 350, ridicat în urma unei percheziţii. Procurorul Crişu i-ar fi cerut apoi aceleiaşi persoane, direct şi printr-un intermediar, suma de 3.000 de euro şi a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (în valoare de 600 de euro).

Ştefan Crişu a fost prins în flagrant, duminică, după ce a primit de la denunţător un telefon mobil în valoare de aproximativ 1.000 de euro şi suma de 2.000 de euro.

Sursa:mediafax.ro