Protest de amploare astăzi, începând cu ora 14:00, în PMAN

Imagine implicită

Astăzi, începând cu ora 14:00, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală se va desfășura un protest de amploare împotriva dictaturii.

Anterior, Membrii Comitetului de REZISTENȚĂ Națională din care fac parte diverse personalități din Republica Moldova, inclusiv reprezentanți ai societății civile, într-o conferință de presă au îndemnat oamenii să vină într-un număr cât mai mare.

 „Facem apel ca în fiecare localitate și în fiecare instituție să se creeze celule de rezistență. Vă invit duminică să ieșiți la protest. Mă adresez și rectorilor universitari să își îndemne studenții să iasă la protest. Masiv ca niciodată să ieșim la protest”, a spus Andrei Năstase.

,,Atâta timp cât funcționarii publici, polițiștii, învățătorii, medicii vor sta deoparte și se vor uita la protestele noastre ca doar la un act de nesupunere civică, este ceva amarnic. Toți trebuie să se includă în această mișcare de rezistență. Este foarte necesar toți să vină în piață”, a declarat Viorel Cibotaru, liderul PLDM.

,,Este vorba de o opțiune de e fi de partea democrației sau de partea dictaturii. Fiecare dintre voi trebuie să decidă din acest moment de partea cui e”, a declarat istoricul Octavian Țâcu.

„Ieșiți la protest. Dacă noi vom fi foarte mulți vom putea ușor să schimbăm istoria acestei țări”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA.

„Acum a ajuns cuțitul la os. Nu mai putem răbda. Haideți să ieșim duminică la protest. Noi vom continua această luptă pentru că eu nu vreau să-mi văd țara jefuită”, a spus Arcadie Barbăroșie.

„Trebuie să ne solidarizăm cu aceste proteste în caz contrar toți vor crede că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă acum. Recuperarea democratică se face cu efortul fiecăruia din noi”, susține Igor Munteanu.

Sursa:jurnal.md