Protest în fața Președinției: „Timofti, semnează decretul”

Imagine implicită

protest 23 octombrie 2015 presedintieProtestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au mers vineri în fața Președinției, protestând față de lipsa de reacție a președintelui Nicolae Timofti, care refuză să semneze decretul de demitere a șefului CNA, Viorel Chetraru.

Aceștia i-au reproșat faptul că deși a trecut deja o săptămână de la demersul premierului Valeriu Streleț, de demitere a directorului CNA, Timofti încă nu a semnat decretul.
Mai mult decât atât, protestatarii i-au cerut lui Timofti să nu promulge modificările la legea cu privire la Centrul Național Anticorupție, făcute joi în Parlament, cu voturile fracțiunilor PD, PSRM și PCRM.

„Acum este momentul ca Timofti să demonstreze dacă este cu poporul sau cu bandiții. Dacă va semna demersul privind demisia lui Chetraru sau dacă va promulga legea bandiților Dodon, Plahotniuc și Voronin”, a declarat Vasile Năstase, membru al Platformei Civice Denitate și Adevăr.

După aproximativ o jumătate de oră de protest, în fața manifestanților a ieșit unul dintre consilierii președintelui, care a spus că Timofti nu a semnat deocamdată decretul deoarece „examinează solicitarea prim-ministrului”.

Protestatarii i-au reproșat consilierului și o vizită pe care oligarhul Vladimir Plahotniuc a efectuat-o joi la Președinție. Acesta a spus că nu știe nimic despre această vizită, întrucât nu se afla la sediul Președinției la acea oră.
Sursa:independent.md