protest parlament narajkinPreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, se află în Senatul României pentru a susține un discurs. Acesta are loc după ce Rusia a preluat de la România președinția Adunării Parlamentare a Cooperării economice a Mării Negre. În timpul discursului, câțiva parlamentari ucraineni au protestat la adresa președintelui rus, Vladimir Putin, relatează Digi 24.

Protestatarii au scris pe o pancartă „În 2008 – Georgia, în 2014 – Ucraina. Cine urmează? Putin, Oprește-te!”. Un alt mesaj este „Putin, dă-ne Crimeea înapoi!”. Aceștia au afișat mesajul în Senatul româniei, chiar în timpul discursului președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin.
În momentul în care protestatarii s-au așezat la stânga și la dreapta prezidiului la care vorbea, Serghei Narîşkin i-a atras atenția lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, să facă ceva în acest sens.

După ce președintele Dumei a spus că nu i se pare normal să se întâmple acest lucru, Călin Popescu Tăriceanu i-a rugat pe protestatarii parlamentari să ia loc în bănci. Aceștia însă au rămas lângă prezidiu. Este posibil ca nici măcar să nu fi înțeles mesajul președintelui Senatului, întrucât traducerea se face prin căști, iar aceștia nu le purtau.

Într-un final, Serghei Narîşkin i-a transmis lui C.P.Tăriceanu că, din punctul său de vedere, nu este nicio problemă și că poate să își continue discursul.

Este un protest al delegației ucrainene față de gestul făcut de Federația Rusă în urmă cu un an, când a anexat Crimeea.

Sursa:independent.md

(35 accesari)