Protest la CNA: „Chetraru, demisia!” și „Șor, la pușcărie!”

Imagine implicită

protest cna 18 iunie 2015Peste 100 de persoane au protestat joi în fața sediului Centrului Național Anticorupție (CNA), cerând acțiuni din partea instituției în raport cu politicienii corupți din țară.

Protestatarii au adresat și o scrisoare deschisă către CNA, prin care au cerut demisia actualului șef al instituției, Viorel Chetraru, urmată de acțiuni eficiente în ancheta ce ține de „jaful secolului” din sistemul bancar.

„Cerem ca Centrul Național Anticorupție să-și îndeplinească atribuțiile în conformitate cu Legea nr. 1104-XV cu privire la Centrul Național Anticorupție și constituția Republicii Moldova, să funcționeze conform legii ca un organ independent și apolitic, colaboratorii centrului să-și respecte obligațiile de serviciu și să lupte împotriva corupției fără aprobarea factorilor politici, care sunt implicați direct în ‘jaful secolului’”, se arată în scrisoarea protestatarilor.

De asemenea, manifestanții au cerut „demisia colaboratorilor care activează în serviciul ‘prevenirea și combaterea spălării banilor’” și au reamintit „că pe data de 7 iunie 2015, circa 60.000 de cetățeni au cerut demisia șefului CNA-ului, domnului Viorel Chetraru”.

„Reputația și onoarea Centrului Național Anticorupție poate fi restabilită doar de colaboratorii acesteia, prin pași concreți, curajoși, iar cei care nu sunt gata să lucreze în interesul cetățenilor și a statului să plece. Reamintim că în lupta împotriva corupției și în cazul unor presiuni politice, veți avea tot suportul din partea societății civile și a unor mișcări civice, până atunci noi vom picheta instituția dată, astfel apelând la demnitatea și onoarea de ofițeri”, se mai arată în scrisoarea care a fost semnată de aproximativ 130 de persoane, participante la protest.

Sursa:independent.md