protest-pensionari-16-dec-2016Mai multe persoane au manifestat astăzi în fața Guvernului și Parlamentului împotriva proiectului de lege privind majorarea vârstei de pensionare.

Manifestanţii au scandat „La puşcărie!”, „Legea anulată, nu aprobată!”, „Alegeri anticipate” şi „Miliardul înapoi!”.

Astfel, după ce au pichetat clădirea Guvernului, manifestanţii s-au îndreptat la Parlament, unde au depus o declaraţie prin care cer majorarea pensiei, crearea unui fond de sprijin al oamenilor de vârsta a treia, lichidarea tuturor schemelor criminale de sustragere a banilor din buget şi din întreprinderile de stat, deoffshorizarea economiei, introducerea unor stimulente de ordine fiscală pentru businessul legal, lupta intransigentă cu achitarea salariilor în plic, întoarcerea miliardului furat şi tragerea la răspundere a celor implicaţi şi vinovaţi.

Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă, a criticat dur reforma sistemului de pensii care a fost votată de Parlament în prima lectură în regim nocturn, fără a ţine cont de poziţia societăţii civile.

Totodată, persoanele de vârsta a treia anunţă că, întrucât au fost aduşi la pragul sărăciei, pensionarii îşi rezervă dreptul de a cere alegeri anticipate libere şi corecte.

(20 accesari)