Protest pentru apărarea libertății de exprimare: Vrem Jurnal TV înapoi!

Imagine postare
foto: jurnal.md

foto: jurnal.md

Angajați ai postului de televiziune Jurnal TV, persoane publice și oameni de rînd au protestat în fața sediului Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Protestatarii au scandat ”Jurnalul înapoi”, ”Libertatate presei”, ”Jos cenzura”, ”CCA afară”.

Oamenii ieșiți în stradă susțin că în spatele fărădelegilor de la Jurnal TV stă controversatul Vlad Plahotniuc.

”Am venit la protest să susțin Jurnal TV, pentru că și ei ne-au fost alături atunci cînd protestam împotriva Metalferos. Doar ei au prezentat realitatea atunci. Să aibă rușine celelalte posturi TV care nu sunt alături de Jurnal TV și nu-i susțin. Acest Plahotniuc numai rău știe a face. Îi seceră pe rînd, pînă-și va atinge scopurile sale”, afirmă un protestatar.

La manifestare au venit și locuitorii raionului Anenii Noi. ”Am aflat de protest prin intermediul rețelelor de socializare și am venit astăzi. Am sunat și cîteva rude ca să se alăture. Noi suntem un grup de cinci persoane care susține Jurnal TV. Dacă-l vor închide, nu avem de unde să ne informăm. Eram de dimineață pînă noaptea cu ochii pe acest post. Aveam și emisiuni preferate”, spune o participantă la protest, determinată să iasă în stradă și în zilele următoare.

La o oră de la începerea manifestației, președintele CCA, Marian Pocaznoi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu a emis nicio decizie, nicio recomandare, nicio scrisoare, totul depinde de distribuitorii de servicii. ”Astăzi s-a demonstrat că proiectul de decizie care a fost elaborat de CCA este imperios, imperativ și necesar, deoarece se constată că distibuitorii de servicii, în mod arbitrar, pot să excludă orice post de televiziune și să includă tot ceea ce doresc ei”, a precizat președintele CCA.

Amintim că noaptea trecută, dar și pe parcursul zilei de azi, Jurnal TV a fost exclus din grila de bază a mai multor operatori de cablu.