numararea-voturilorPrimul tur al alegerilor prezidenţiale din România s-a încheiat în haos, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, notând că românii din diaspora au fost „împiedicaţi” să voteze.
„Mii de votanţi au protestat în numeroase oraşe europene, după ce au încercat în zadar să-şi exprime dreptul de vot”, scrie publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, notând că primul tur al alegerilor prezidenţiale din România „s-a încheiat în haos”.

Publicaţia notează că la Consulatul de la München „la amiază, timpul de aşteptare a fost de peste cinci ore”, în timp ce „la Torino a fost pusă la dispoziţie o singură secţie de vot pentru 70.000 de cetăţeni cu drept de vot”.
Totodată, FAZ relatează că la Londra şi Paris oamenii care au format cozi pentru a vota au ajuns să protesteze la adresa Guvernului şi a candidatului Victor Ponta. „Jos Ponta!”, „Jos comunismul”, au scandat aceştia.
Autorul notează că Guvernului român i s-a reproşat faptul că a încercat să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze, deoarece aceştia l-ar prefera pe contracandidatul premierului.

„Biroul Electoral Central a respins cererea mai multor candidaţi la prezidenţiale să prelungească cu o oră perioada de vot în străinătate”, precizează FAZ.
Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, duminică noaptea, că, în opinia sa, activitatea Ministerului de Externe este una foarte bună, el arătând că MAE nu poate fi învinovăţit cu nimic pentru modul în care s-a desfăşurat procesul electoral în diaspora.
Sursa: romanialibera.ro

(123 accesari)