Protestatarii au instalat corturi și au anunțat că vor rămâne în PMAN

Imagine implicită

11954780_1047457785266531_4421523498977945869_nParticipanții la mitingul de azi, 6 noiembrie, au anunțat că vor rămâne în Piața Marii Adunări Naționale până în momentul în care vor fi respectate revendicările votate de mulțime. Oamenii au instalat corturi și au început strângerea de fonduri, fiecare donează cât dorește.

O întâlnire cu prim-ministrul Valeriu Streleț anunțată pentru ora 17.00 nu a mai avut loc. Premierul a refuzat să se întâlnească cu reprezentanții Marii Adunări Naționale în Casa Guvernului, insistând ca aceștia să se deplaseze la Ministerul Agriculturii.

Anterior, la amiază, Valeriu Streleţ s-a întâlnit în holul Guvernului cu grupul de contact al protestului, a luat act de revendicările declarate și a spus că se va forma un grup de lucru în frunte cu el, dar și miniştri, responsabili de diferite domenii. Streleţ a declarat: „Vreau să îmi cer scuze faţă de cetăţeni pentru situaţia că au ajuns să protesteze”. Liderii Platformei DA l-au încolţit însă pe premier, îndemnându-l să „nu umble cu zăhărelul”.

Președintele Parlamentului Andrian Candu şi preşedintele Nicolae Timofti nu au venit în faţa protestatarilor, în ciuda invitației mulțimii.

Pe lângă revendicările înaintate la protestele anterioare, astăzi s-au mai adăugat: demisia preşedintelui Nicolae Timofti, alegerea preşedintelui prin vot direct de către popor şi alegeri anticipate la începutul lunii martie 2016, organizate de un guvern al încrederii naţionale.