Protestatarii din PMAN salută gestul lui Timofti: „Mâine protestăm în număr și mai mare”

Imagine implicită

protest 13 ianuarie 1Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale salută gestul președintelui Nicolae Timofti, de a respinge candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc la funcția de premier.

În aceste condiții, Platforma Demnitate și Adevăr, Consiliul Marii Adunări Naționale și reprezentanții segmentelor sociale anunță pentru joi, de la primele ore ale zilei, un nou miting de amploare în centrul capitalei.

„În sfârșit, președintele Nicolae Timofti a ascultat de popor. Este un pas întârziat, dar salutar. Noi însă trebuie în continuare să susținem demersul președintelui, de a nu îngădui capturarea completă a statului și să protestăm în număr cât mai mare.”, a declarat pentru Independent.md Andrei Năstase, membru al Platformei Demnitate și Adevăr.
Potrivit acestuia, „lupta decisivă pentru Republica Moldova se dă în aceste zile, iar poporul trebuie să dea dovadă de unitate mai mult ca niciodată”.

„Acum președintele trebuie să desemneze la funcția de premier un candidat integru, care să curețe calea spre un scrutin parlamentar anticipat care să se desfășoare în condiții cât mai democratice și echitabile. În cadrul acestui scrutin, poporul Republicii Moldova trebuie să aibă șansa de a-și alege un Parlament pe măsura demnității sale”, a mai menționat Năstase.
Cu un mesaj similar a venit și Alex Cozer, un alt membru al Platformei Demnitate și Adevăr.
„Astăzi mergem acasă, luăm telefoanele mobile, deschidem internetul și ne mobilizăm. Mâine venim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale. Occidentul nu-l agreează pe Plahotniuc, dar partenerii noștri europeni trebuie să știe că au pe cine să mizeze aici, în Republica Moldova. Am demonstrat pe tot parcursul anului, la 6 septembrie, că suntem un popor care s-a deșteptat. Mâine trebuie să fim mai mulți ca la 6 septembrie. Doar dând dovadă de hotărâre și unitate ne putem salva țara”, a menționat Cozer.
Amintim că președintele Nicolae Timofti a respins candidatura propusă de către Partidul Democrat la funcția de premier, pe cea a oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Potrivit președintelui, candidatura lui Plahotniuc nu este una integră și conformă cu hotărârea Curții Constituționale din 22 aprilie 2013, precum că „orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” şi „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”.

Sursa:independent.md