Proteste în toată ţara pe 29 noiembrie: Consiliul Marii Adunări Naţionale va crea mai multe centre regionale

Imagine implicită

protesteConsiliul Marii Adunări Naţionale va crea mai multe centre regionale pe întreg teritoriul ţării, astfel încât fiecare cetăţean să poată protesta faţă de actuala guvernare.

„Vom crea şapte-opt centre pe întreg teritoriul republicii, în aşa mod încât pe 29 noiembrie să putem ridica întreaga ţară. Astfel, cele opt centre regionale vor fi amplasate în următoarele oraşe: Chişinău, Hânceşti, Bălţi, Soroca, Orhei, Cahul, Ungheni şi Căuşeni. Pe 29 noiembrie, pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor, pentru a nu-i obliga să cheltuie ultimii bănuţi, deoarece ştim cu toţii în ce stare dificilă se află cetăţenii Republicii Moldova, Consiliul a decis ca în aceste centre regionale să fie organizate mitinguri de protest. În acest mod, vom reuşi cu siguranţă să organizăm o manifestare de amploare pe întreg teritoriul ţării, unde cetăţenii îşi vor putea cere drepturile. Sperăm că această iniţiativă venită din teritoriu va fi susţinută masiv de întreaga ţară”, a declarat Chiril Moţpan, secretarul Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Chiril Moţpan a mai anunţat că CMAN va continua seria de întâlniri şi discuţii cu cetăţenii din toate localităţile Republicii Moldova, iar pe 19 noiembrie va fi organizată o acţiune de protest la Ştefan Vodă.

Totodată, reprezentantul Consiliului Marii Adunări Naţionale a menţionat că astăzi, la ora 15:30, protestatarii vor porni spre Curtea de Apel Chişinău, unde vor protesta faţă de rezultatele investigaţiei privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Ulterior, manifestanţii vor merge la ANRE pentru a protesta faţă de majorarea tarifelor pentru energia electrică şi gazul natural.

Iată care sunt centrele în care se va protesta pe 29 noiembrie și lista raioanelor care se vor deplasa în centrele de protest:

1. Chișinău: Aici se vor deplasa protestatarii din raioanele Ialoveni, Anenii-Noi, Criuleni, Dubăsari
2. Hâncești: Cimișlia
3. Bălți: Drochia, Florești, Fălești, Edineț, Sângerei, Briceni, Ocnița, Dondușeni
4. Soroca
5. Orhei: Telenești, Rezina, Șoldănești
6. Cahul: Cantemir, Leova, Taraclia, Gagauz-Yeri
7. Ungheni: Călărași, Nisporeni
8. Căușeni: Ștefan-Vodă, Basarabeasca

Sursa:jurnal.md