ciocniri-violente-la-kiev-doi-manifestanti-ucisi-de-fortele-speciale-18471863Ciocnirile între manifestanţi şi poliţie au izbucnit azi dimineață în apropierea Parlamentului de la Kiev, care examinează o reformă constituţională ce prevede reducerea competenţelor prezidenţiale.

Poliţia a folosit grenade asurzitoare şi a tras cu gloanţe de cauciuc în manifestanţi, după ce aceştia au aruncat cu pietre în cordonul de polițişti care înconjoară Parlamentul.

Totodată, ministrul Finanțelor de la Moscova, Anton Siluanov anunță că Ucraina va primi din partea Rusiei un împrumut de două miliarde de dolari în cadrul planului de asistenţă financiară stabilit în decembrie. Planul  prevedea un împrumut total de 15 miliarde de lei.

În altă ordine de idei, mediafax.ro scrie că șapte mineri din Ucraina au murit în urma unei explozii produsă într-o mină din Makiivka, în bazinul carbonifer Donbass (est).

Accidentul s-a produs luni seara, la o adâncime de 815 metri. Cadavrele au fost aduse la suprafaţă în noaptea de luni spre marţi, potrivit aceleeaşi surse. Asemenea cazuri au loc frecvent în minele ucrainene din cauza echipamentelor deseori învechite şi a nerespectării normelor de securitate.

Lucrările în mină au fost întrerupte.

(161 accesari)