CBD40B14-56F8-0C0D-BD2D-E9B51A7A62B2Simpatizanții Partidului Comuniștilor împreună cu deputații au protestat astăzi în fața Palatului Republicii și a Reședinței de Stat. Efortul polițiștilor de a-i opri să pătrundă în zonă a eșuat, deoarece au fost îmbrânciți de manifestanți.

Cordonul format de polițiști a fost rupt de protestatari. Deputații din partea PCRM au invocat faptul că au imunitate parlamentară și i-au somat pe oamenii legii să le permită să treacă pentru a ajunge la Reședința de Stat a Președintelui Nicolae Timofti.

Deputatul comunist, Iurie Muntean susține că Ministerul de Interne trebuie sancționat pentru că a folosit polițiștii pe post de carne de tun.  „Sîntem cetăţeni liberi şi avem dreptul de a protesta. Vrem să ştim cine a dat acest ordin ilegal poliţiştilor – Filat, Ghimpu, Plahotniuc sau toţi trei. Să vină în Parlament să ne spună”, a declarat Munteanu.

Militanții au scandat„rușine” și „vrem alegeri”, ținînd în mînă flaguri roșii cu simbolurile comuniste. „Ne-am săturat de bardacul pe care-l fac guvernanții. Nu se mai poate așa, vrem să trăim mai bine”, a exclamat o protestatoare.

Purtătorul de cuvînt al Președintelui, Vlad Țurcanu a declarat că într-o țară democratică, opoziția deține toate drepturile de a organiza proteste.

Săptămîna trecută, Președintele PCRM, Vladimir Voronin a anunțat într-o emisiune că intenționează să organizeze o acțiune de protest „de catifea”.

(361 accesari)