plahotniucCare este legătura între Plahotniuc și Usatîi?

Săptămâna trecută, am găsit un anunț pe rețelele de socializare, despre un eventual congres de constituire a unui partid cu denumirea ”Partidul lui Renato Usatîi”. Am studiat atent mai multe interviuri cu el, am citit mai multe articole și publicații. Mare mi-a fost mirarea ca practic toți politicienii, partidele și partiduțele au fost atinse, în cele mai multe cazuri negativ.

Însă, unul dintre partide, în care proprietar este Plahotniuc, nu este atins, sau vorbește atent și despre bine. Aceasta trezește unele dubii în atitudinea lui Renato față de acest partid. Aceasta se consolidează chiar cu faptul că în mai multe publicații din presa RM s-au făcut referințe, precum că este un proiect de a lui Plahotniuc.

Una este clar ca ambii fac binefaceri și sponsorizări, însă nu este clar din ce surse, sau dacă acestea toate au fost declarate oficial. Întâmplător sau nu sunt aceste coincidențe, rămâne să confirme sau să infirme acești doi.

Îmi amintesc cuvintele lui Yasser Arafat:

”Politica se face dacă ai puterea și bani. Dacă pierzi controlul asupra uneia din ele, se pierde tot”.

Este imposibil ca în condițiile Republicii Moldova să poți deveni bogat, fără să furi sau fără să fii la putere. Orice nivel al puterii oferă șanse dacă ești ascultător, lichea sau marionetă.

Acum este clar, de ce se trag toți să pună mâna pe puterea țării, indiferent cine este, sau de nivelul de inteligență și intelect. Principalul să fii la putere.

Cum se prostește poporul?

Aruncând o privire în fila istorică a Moldovei am scos niște concluzii.

Din 1991 pană în prezent poporul acesta este prostit de cine vrei, cum vrei și când vrei. Și să vezi, că morala aici e alta – acest popor se dă prostit și vrea prostit, fiind că așa este felul națiunii de a fi, de a se desconsidera, de a-și bate joc de el însușii.

De la început era dus de valurile așa numitor valori naționale, reunirea cu patria-mumă, limbă, independență, suveranitate, patrie, etc., care au fost exploatate la maximum.

După aceea, tot cei care au promovat acele valori, au convins poporul că trebuie să se izbăvească de urmele inechității socialiste și să treacă la capitalism. Mare bucurie au adus poporului cu asta. Numai după ce acest popor s-a trezit fără nimic, a înțeles că era mai bine cu sovieticii, atunci nimeni nu avea nimic și practic toți erau sătui.

Și, atunci s-a găsit jupânul, care a actualizat perioada sovietică exploatând din toate puterile nostalgia poporului. A urmat o perioadă, în care clanul jupânului a devenit practic proprietar a acestui popor (Voronin).

Mai apoi a urmat marea revoluție din 7 aprilie 2009, care a răsturnat jupânul. Și să vezi, acest popor și atunci a crezut. Data asta, cel care a izvorât din nimic, a fost născut tot de clanul voronist, ca mai apoi să-l ducă de nas și să-i ia practic tot. Evident, acum acesta îl ține pe Voronin cu lesă scurtă ca să nu latre mult s-au să nu se repeadă fără voie, unde nu trebuie.

După cum am amintit mai sus, pentru a-și realiza gândurile meschine, în toată perioada sa, cei care își doreau să pună mâna pe putere împărțeau galoși, macaroane, promisiuni, urez, votcă și tot ce puteau, numai să convingă lumea să-i voteze, că ei sunt cei mai buni.

Lumea îi vota și de fiecare dată poporul rămânea cu buzele umflate și doar cu borta de la covrig.

Comuniștii chiar au reușit să împartă și pâine de 16 bănuți. Și lumea cumpăra, că era ieftină până când Voronin cu clanul mafiotic al lui au pus mâna pe putere. După aceea lumea întreba unde-i pâinea de 16 bănuți.

Acum suntem martorii unor noi valori naționale sau alte mode.

A început să se exploateze la extrema limitei ”moldovenismul” și valorile estice.

Și poporul iar a început să creadă. Și chiar crede.

Acum e simplu.

Dacă vrei o bere și un pachet de țigări pe degeaba te duci și votezi la congrese. Poți să votezi la câteva congrese în fiecare zi. Cine știe poate la bere mai pun și ceva de-ale gurii și te simți și sătul.

Mai mult, poți lua parte la congrese de constituire a partidelor și partiduțelor. Ce bine e? Cu bere, cu merinde, cu muzică și încă la aer curat, seara pe răcoare.

N-aș exclude, că cu cât se apropie ziua votării, vor apărea variante: la bere cu fete sau băieți, după gust.

Mai bine ar fi ca fiecare să-și facă partidul său ca să nu se încurce la vot, fiecare ar vota pentru sine și gata.

Însă nu toți au prieteni în Rusia să ia bani de acolo pentru congrese la aer liber.

Să-l întrebăm pe Plahotniuc, poate face el vreo sponsorizare.

sursa: costandachi.eu

(149 accesari)