Putin urmează propriul scenariu: Rușii din Transnistria trebuie să-și aleagă singuri soarta

Imagine postare

55fe94ec-79ce-4d65-a1e2-5789e52d44b6-460x276-e1394015241564Cetățenii ruși din regiunea transnistreană trebuie să-și decidă singuri soarta. Declarația a fost făcută de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unui duplex Crimeea – Moscova.

Liderul de la Kremlin a fost întrebat ce crede despre solicitarea așa-numitului soviet suprem de la Tiraspol de a recunoaște independența regiunii transnistrene și ulterior alipirea la Rusia. „Conflictul transnistrean este una dintre problemele mari rămase după destrămarea Uniunii Sovietice. În această regiune o mare parte din populație este prorusă. Trebuie să fim democratici și să permitem acestor oameni să-și aleagă singuri soarta”, a declarat Putin.

Precizăm că ieri, așa-numitul Soviet Suprem al regiunii separatiste din stânga Nistrului a adresat Rusiei o nouă solicitare de recunoaștere a independenței regiunii. Guvernul de la Chișinău a calificat solicitarea adresată Moscovei din partea Tiraspolului drept o sfidare la adresa integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Premierul Iurie Leancă a cerut Rusiei să vină cu o reacție promptă, în deplină conformitate cu normele și principiile dreptului internațional.

sursa: jurnal.md