arest133924156413504190521361400-1382101153Răzvan Alexe, arestat preventiv în dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma, şi inculpat, totodată, în dosarul evaziunii fiscale de 35 de milioane de euro rămâne în arest, ICCJ respingându-i cererea de a fi arestat la domiciliu.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, luni, cererea lui Răzvan Alexe de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia pronunţată, luni, de ICCJ este definitivă.

Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv în decembrie 2013, fiind inculpat de DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce un om de afaceri a cărui firmă are contracte cu Consiliului Judeţean Prahova a reclamat că i-a dat lui Alexe peste cinci milioane de lei pentru a obţine contracte.

În acelaşi dosar sunt puşi sub urmărire penală preşedintele CJ Prahova,Mircea Cosma, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, fiul lui Cosma, deputatul Vlad Alexandru Cosma, acuzat de trafic de influenţă şi directorul de achiziţii din Consiliul Judeţean Prahova Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Procurorii DNA susţin că Mircea Cosma şi Alixandrescu au primit peste un milion de euro mită de la trei oameni de afaceri, denunţători în cauză, în schimbul banilor firmele celor trei câştigând licitaţii trucate şi supraevaluate pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Vlad Cosma este acuzat că a fost intermediarul între tatăl său şi cei trei oameni de afaceri denunţători, el fiind cel care ar fi cerut banii.

Firmele controlate de toţi cei trei denunţători, care au avut şi în sezonul trecut şi au şi în această iarnă contracte cu CJ Prahova pentru deszăpezirea drumurilor judeţene sunt urmărite penal în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, iar Răzvan Alexe este inculpat, în acel dosar magistraţii respingând propunerea procurorilor de la Curtea de Apel Ploieşti de arestare a lui Alexe pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

De altfel, unul dintre cei trei denunţători din dosarul de la DNA este arestat preventiv în dosarul evaziunii fiscale, instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Alexe este cunoscut în judeţul Prahova drept un apropiat al familiei Cosma, fotografii cu el şi cu Păvăleanu făcute la nunta fiicei lui Mircea Cosma, în Beirut, fiind publice pe internet.

Săptămâna trecută, când a fost dus la ICCJ pentru judecarea propunerii de arestare în cerea ce-l priveşte, şeful CJ Prahova a declarat că îi cunoaşte pe Cosma şi pe Păvăleanu, dar că nu i-ar putea caracteriza, întrucât cei doi fac parte din altă generaţie.

sursa: www.mediafax.ro

(150 accesari)