Reacţia lui Andrei Năstase la scrisoarea congresmanilor din SUA către FMI: „Încă o veste bună de peste ocean, bună pentru poporul Moldovei, proastă de tot pentru tâlharii de miliarde”
Panică şi groază în „bârlogul mafiei”. Asta după un nou document elaborat de congressmani americani, de această dată la adresa FMI, care este îndemnată să facă uz de toate posibilităţile pentru a se asigura că noul împrumut pentru RM nu va ajunge exact în mâinile celor care au jefuit ţara de un miliard de dolari.
„Este îmbucurător faptul că din scrisoarea oamenilor politici americani nu lipseşte numele beneficiarului miliardelor furate de la cetăţenii Moldovei şi al spălătoriei mafiei ruseşti prin justiţia capturată”, a comentat Andrei Năstase scrisoare congressmanilor americani către FMI.
Asta după ce anume la iniţiativa liderul Platformei Demnitate şi Adevăr în Congresului Statelor Unite a fost introdusă rezoluţia privind jaful secolului.
„Încă o veste bună de peste ocean. Bună pentru poporul Moldovei, proastă de tot pentru tâlharii de miliarde! Aşadar, congresmanii americani David Schweikert şi Randy Weber s-au adresat FMI să se asigure că cleptocraţia de la Chişinău, implicată în dispariţia miliardului din sistemul bancar, nu reprezintă aceleaşi persoane care vor beneficia de banii contribuabililor din SUA, în condiţiile în care, în prezent, RM negociază un nou program de finanţare. Cu toate încercările disperate ale finului Candu şi a altor indivizi corupţi de a se ascunde după frunza de smochin, iată că adevărul iese uşor-uşor la suprafaţă”, afirmă liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.
„Scuzată fie-mi lipsa de modestie, însă eu, nefiind nici măcar o zi la guvernare, am reuşit să fac mai multe pentru Moldova, inclusiv această Rezoluţie nr. 896, decât Candu, Plahotniuc şi toţi acoliţii săi în toţi aceşti ani în care ei nu au făcut nimic altceva decât să jefuiască acest popor. Glumele ieftine şi luatul peste picior s-au terminat. Oricât ar încerca Plahotniuc şi camarila parşivă să bagatelizeze eforturile mele de a-l aduce pe Il Coordonatore în faţa justiţiei internaţionale, până scoatem ţara din captivitate, iată că numele său apare constant pe documente emise de prestigioase instituţii europene, mondiale sau americane ca APCE, FMI sau Congresul Statelor Unite ale Americii!”, mai spune Andrei Năstase.
Liderul mişcării protestatare susţine că „în aceste momente în bârlogul mafiei e panică şi îngrijorare egală cu groaza”. „Arde ca focul! Să fie. Noi ne continuăm parcursul electoral împreună cu candidatul comun desemnat, Maia Sandu şi suntem încrezători că în curând vom reuşi să scoatem ţara din captivitatea bandiţilor”, a conchis Andrei Năstase.
Precizăm că doi congresmani americani, David Schweikert şi Randy Weber, au cerut Fondului Monetar Internaţional să se asigure că guvernanţii şi oligarhii de la Chişinău, implicaţi în dispariţia miliardului din sistemul bancar, nu sunt aceleaşi persoane care vor beneficia de banii contribuabililor din SUA, în condiţiile în care, în prezent, Republica Moldova negociază un nou program de finanţare. Oficialii americani au îndemnat FMI să se asigure că banii contribuabililor americani nu sunt folosiţi pentru „salvarea” unui Guvern ai cărui membri au fost implicaţi în jefuirea poporului moldovean de un miliard de dolari. În scrisoare, congresmanii americani mai spun că Republica Moldova a fost folosită pentru spălarea a 20 de miliarde de dolari ruseşti, cu complicitatea Guvernului moldovean controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, liderul de facto al PD.
Unul dintre cei doi congresmani, Randy Weber, a semnat împreună cu alţi oficiali americani şi rezoluţia prin care se cere investigarea fraudei din sistemului bancar al Republicii Moldova şi aplicarea unor sancţiuni oligarhului Vladimir Plahotniuc, precum şi altor funcţionari de stat suspectaţi de implicare în jaful secolului. Rezoluţia care a fost propusă la solicitarea lui Andrei Năstase prevede crearea unui document similar cu lista Magnitsky pentru un şir de demnitari şi funcţionari din Republica Moldova, în frunte cu oligarhul Vladimir Plahotniuc.
Sursa:jurnal.md