„Platforma Demnitate și Adevăr reiterează, că nu va accepta să primească niciodată lecții de la un individ, semnătura căruia se află pe mai multe documente utilizate în cadrul atacurilor de tip raider”, se arată în reacția formațiunii politice după ce președintele Parlamentului, Andrian Candu, invitase opoziția la „dialog”.

Potrivit unei declarații a formațiunii politice „rpeședintele parlamentului, Andrian Candu, a atacat în mod suburban opoziția pro-europeană și reformatoare, invitând-o la un repetat fals dialog”.

Finul lui Plahotniuc, împreună cu Drăguțan, au promovat în toamna lui 2014 cu mare insistență Hotărârea Guvernului privind acoperirea furtului de zeci de miliarde din sistemul bancar prin oferirea garanțiilor de stat. În două săptâmâni după emiterea acestui act normativ controversat, aprobat cu ușile închise, din cele 3 bănci, potrivit raportului Kroll 1, a fost sustras grosul mijloacelor bănești. Prin urmare, datorită participării directe la jaful bancar, locul lui Candu este în penitenciarul nr. 13, alături de Filat.

„Prin comportamentul său arogant și aberațiile crase precum că partidele din opoziție se critică între ele și au pledat cândva pentru votul mixt, președintele parlamentului controlat de GBC, încearcă să ascundă, împreună cu nașul său, o frică fatidică față de realitatea dură la care s-a ajuns. Andrian Candu cunoaște că partenerii externi ai Republicii Moldova, în cadrul discuțiilor cu oficialii din Chișinău, care reprezintă nu atât țara noastră, cât personal pe Plahotniuc, vorbesc tranșant despre derapajele antieuropene ale guvernării. Occidentul a luat act de colaborarea deschisă între Plahotniuc și Dodon și pavarea drumului de către oligarh pentru forțele antieuropene de dragul păstrării puterii, averii și libertății. Tot mai mulți oficiali europeni – factori de influență și factori de decizie – înțeleg că în prezent întegrarea europeană a Moldovei este în mare pericol, vina fiind totalmente a guvernării, care tolerează și stimulează lucruri incompatibile cu valorile europene, cum ar fi corupția imensă, justiția nefuncțională, genocidul social, opoziția hărțuită, mass-media monopolizate, manipulări permanente în spațiul mediatic”, se arată în reacția formațiunii politice.

„Platforma Demnitate și Adevăr a pledat și pledează pentru consolidarea tuturor forțelor de opoziție reală antioligarhică și proeuropeană prin fapte reale, nu prin vorbe goale. Acest lucru a fost demonstrat prin susținerea candidatului unic pro-european la prezidențiale, în timp ce Plahotniuc și PD au susținut prin toate mijloacele candidatul antieuropean și antinațional Dodon”, încheie formațiunea politică.

Reacția vine după ce Candu se oferise să „ajute opoziția” să „înțeleagă mai bine” acțiunile guvernării, întrucât ar transmite „mesaje confuze”.

Sursa:independent.md

(45 accesari)