pageDirectorul postului TV7, Natalia Davidovici este gata să răspundă pentru decizia de a lăsa pe post documentarul retransmis de NTV în grila de emisie. Pe de altă parte, Chiril Lucinschi declară că că autorii materialului și implicit NTV sunt cei care poartă răspundere pentru conținutul documentarului.

Chiril Lucinschi, cel care deține controlul asupra postului Tv7 declară că asemenea ”producții mediatice”generează doar ostilitate, documentarul fiind o provocare evidentă . Deputatul îndeamnă să reacționăm calm, corect și cu demnitate.

În altă ordine de idei, directorul postului de la Chișinău, spune că TV 7 a fost și rămâne o platformă deschisă pentru toate opiniile și puncte de vedere și reprezentanți ai diferitor opinii politici. Mai mult ca atît, precizează că,ținînd cont de prevederile contractului, TV7 nu este în drept să „foarfece” grila de emisie a NTV cu care sunt parteneri.

”Nu sunt părtașa metodelor utilizate în acest film, care distanțează unul de altul oamenii și popoare întregi. Dar eu sunt împotriva cenzurii. La ce vom ajunge dacă vom scoate din grilele de emisie filme sau subiecte din buletine de știri. Vă imaginați acest flux informațional steril și cine ar putea asigura această sterilitate. Veți fi de acord ca pentru dumneavoastră să decidă cineva ce să priviți la TV și ce nu?”, susține Davidovici.

Menționăm că ieri Consiliul Coordonator al Audiovizualului a anunțat că s-a autosesizat în privința documentarului „Приднестровье: русский форпост” („Transnistria: avanpost rusesc”). Pe 26 decembrie CCA va prezenta raportul privind monitorizarea detaliată.

De asemenea, precizăm că postul rusesc NTV este deținut de Gazprom – media și este retransmis în Republica Moldova prin intermediul postului TV7, deținut de președintele Comisiei parlamentare pentru cultură, sport și presă

 

(205 accesari)