obama-a-nominalizat-ambasadorul-in-romania-hans-klemm-are-57-de-ani-vorbeste-japoneza-si-germana-18502929Hans G. Klemm, ambasadorul nominalizat al SUA pentru postul de la Bucureşti, a fost audiat ieri în Comisia de Politică Externă a Senatului american. Senatorii din comisie trebuie să valideze nominalizarea făcută de preşedintele Barack Obama şi să facă o recomandare pozitivă, negativă sau să se abţină, în vederea votului din plenul Senatului.

În faţa senatorilor, Hans Klemm a vorbit despre România ca „un prieten şi partener strategic”, care se confruntă însă cu două mari probleme, care pot afecta investiţiile americane: corupţia şi infrastructura. Klemm a menţionat că România face eforturi în aceste două domenii, iar recomandarea senatorului republican Ron Johnson pentru Klemm a fost în legătură cu Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA: „Sper că vă veţi asigura că rămâne sprijinită de Guvernul României”.

Klemm a mai vorbit şi despre poziţionarea României faţă de Rusia, spunând că propaganda rusească are efecte reduse aici, din cauza relaţiei istorice anevoioase dintre cele două state, precum şi că România nu este afectată de presiunile energetice ale Rusiei, spre deosebire de vecinii săi.

România nu are ambasador american de doi ani şi jumătate, reprezentanţa diplomatică a SUA la Bucureşti fiind condusă de însărcinaţi cu afaceri – Duane Butcher, apoi Dean Thompson.

Klemm a fost nominalizat de preşedintele Barack Obama în martie 2015 şi vine din poziţia de consilier al subsecretarului pentru Management din Departamentul de Stat. Deşi a ocupat mai multe posturi în străinătate, ca diplomat, Klemm a mai fost ambasador doar în Timorul de Est.

sursa: gandul.info

(61 accesari)