usatiiPresiunile şi atacurile în adresa Jurnal TV reprezintă nu doar o lovitură îndreptată împtriva opoziţiei şi a presei independente, dar şi împotriva întregii societăţi, consideră liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Lovesc în cei de care le este frică. Regimul Plahotniuc se teme de opoziţie şi presa cinstită. În ultimii ani, Jurnal TV era o rază de lumină în imperiul întunecat al presei din Moldova, care repetă cuvânt în cuvânt aceleaşi străşnicii propagandistice în fiecare seară. Jurnal cel puţin diminua această atmosferă şopron totalitar în descompunere, construit de Plahotniuc în Moldova”, a comentat Usatîi pe contul său de Facebook.

„Democraţia şi libertatea cuvântului nu le sunt străine unor astfel de „constructori”, lor le este frică până la panică de libertate. Anume din acest motiv regimul încearcă să închidă Jurnal TV. Ei fabrică dosare penale pe numele unor oameni cinstiţi, liberi în gândire, ei îi arestează pe criticii regimului. Acesta nu este doar un atac împotriva opoziţiei şi a presei independente, acesta este un atac împotriva întregii societăţi. Vor să ne înece în noroi, să ne transforme într-o turmă tăcută şi ascultătoare. Doar societatea poate opri acest proces sau se poate împăca cu situaţia. Decizia finală aparţine cetăţenilor Republicii Moldova”, a conchis politicianul.

Sursa:jurnal.md

(29 accesari)