Represiunile la adresa reputatului profesor Ion Mereuță, continuă

Imagine implicită
Profesorul Ion Mereuță, un as al medicinii naționale,  continuă să fie supus represiunilor de către pseudo-profesioniștii care au fost înscăunați la Institutul Oncologic.
Astfel, după ce a fost agresat chiar la locul de muncă, vestitul chirurg-oncolog, care a salvat mii de vieți este înlăturat de la viața academică și științifică. În perioada de două luni în care s-a tratat în urma traumei provocate de soțul directorului actual al institutului, Larisa Catrinici, sub pretextul  unor așa-zise reforme, a fost  închis laboratorul științific de oncologie generală și ATI, laborator acreditat de Academia de Științe a Moldovei, pe care îl  conducea Ion Mereuță.
“Vânătoarea de vrăjitoare” pusă la cale de conducerea institutului nu s-a oprit aici, ci a continuat în cel mai cinic mod: acum, comanda diabolică a mers mai departe, administrația USMF „Nicolae Testimițanu” fiind determinată că reorganizeze Catedra Oncologie, Hematologie și Radioterapie, condusă de profesorul Mereuță.
Culmea, într-o perioadă în care bolile oncologice fac ravagii și e nevoie de specialiști care să poată gestiona cazurile tot mai frecvente de boală,  catedra a fost separată în disciplina Hematologie, atribuită Departamentului de  medicină internă și catedra Oncologie. Totul,  pentru a-l lovi cât mai dureros pe profesorul Ion Mereuță, care nu doar a fost destituit din funcția de șef de catedră, deși, conform contractului de muncă, trebuia s-o exercite până în anul 2019, dar a rămas fără ceea în ce credea și crede: viitorul medicinii.
Rectorul Ion Ababii nu a numit deocamdată un interimar al catedrei „reorganizate “ și doar a declarat că așteaptă bilanțul ședinței de pe data de  28 septembrie. Asta, după ce profesorul Ion Mereuță a acționat în judecată Ministerul Sănătății vizând controversatul concurs pentru ocuparea funcției de director al Institutului Oncologic și la care au fost comise grave erori: schimbarea regulilor de joc în timpul concursului, dar și calificarea profesională  a candidaților.  
Așadar, campania urâtă de persecuție și denigrare în adresa profesorului Ion Mereuță, continuă. Și dacă în cazul miilor de pacienți, pe care i-a salvat profesorul, luminița la capătul tunelului sunt mâinile și inima lui Ion Mereuță, reputatul chirurg-oncolog  spune că nu mai speră la un proces echitabil.
Galina Țurcanu