România a câştigat locul I pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Studenţi

Imagine postare

646x404Competiţia s-a desfăşurat în perioada 5-9 martie la Iaşi. Au participat 132 de studenţi din toată lumea, împărţiţi în 25 de echipe.

South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students” (SEEMOUS), ediţia 2014, a fost organizată la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Competiţia este destinată, în special, studenţilor la facultăţile de matematică din Europa, dar la Iaşi au participat şi echipe de pe alte continente, din ţări precum Iran sau Turkmenistan. Olimpiada se desfăşoară sub patronajul Societăţii de Ştiinţe Matematice din Sud-Estul Europei (MASSEE) şi a ajuns deja la a opta ediţie, precedenta fiind găzduită de o universitate din Atena.

Concursul a constat într-o probă scrisă de 5 ore, în cadrul căreia participanţii au avut rezolvat 4 probleme cu grad ridicat de dificultate. Studenţii români au reuşit să se impună între 24 de alte echipe, câştigând locul I pe naţiuni. În acelaşi timp, studentul Eduard Valentin Curcă, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi a obţinut locul I absolut, precum şi premiul pentru cea mai originală soluţie dată unei probleme din concurs. Locul I pe universităţi a fost câştigat de „Kapodistrian University of Athens”.

sursa: adevarul.ro