handbal ro feteRomânia a devenit a treia echipă din lume la handbal feminin, după victoria din această după-amiază în fața Poloniei, scor 31-22, după o finală mică dominată clar de tricolore.

Cristina Neagu a câștigat titlul de golgheter al campetiției, iar după disputarea finalei dintre Norvegia și Olanda, 31-23, a fost desemnată cea mai bună juucătoare a turneului.
Cristina Neagu face parte și din echipa ideală a competiției, alături de ea fiind selecționată și căpitanul României, Valentina Ardean Elisei, pe postul de extremă stânga.

În echipa debutantelor anului se regăsesc de asemenea două românce, la categoria jucătoarelor sub 22 de ani: Eliza Bucheschi și Gabriela Perianu.

Echipa ideală

Portar: Tess Wester – Olanda
Extremă dreapta: Jovanka Radicevic – Muntenegru
Inter dreapta: Nora Mork – Norvegia
Centru: Stine Oftedal – Norvegia
Pivot: Heidi Loke – Norvegia
Inter stânga: Cristina Neagu – România
Extremă stânga: Valentina Ardean Elisei – România

Declarațiile Cristinei Neagu și Paulei Ungureanu după partidă.

„E o mare performanță pentru handbalul românesc. După 10 ani vine o nouă medalie la un Campiont Mondial, chiar dacă e de bronz și nu de argint, ca atunci. Dacă ne gândim cum am plecat, ne gândeam că cel mai bine era să prindem un loc bun pentru Jocurile Olimpice. Acest loc 3 este foarte meritat, după un joc foarte bun pe care l-am prestat azi. Sunt mândră să joc alături de aceste fete, de antrenori, toți cei care au făcut parte din staff la acest Campionat Mondial! Le mulțumesc din suflet și oamenilor care au fost în tribune și celor care au fost alături de noi indiferent de rezultate”, a declarat Cristina Neagu, golgheterul Campionatului Mondial de handbal feminin din 2015, potrivit digisport.ro.

„Am spus că 2015 va fi anul meu. Acum 5 ani, când am spus că voi fi golgheterul Campionatului Mondial, știam că se va juca în Danemarca, am spus că vom face o performanță frumoasă la Campionatul Mondial și va fi anul meu. Mulțumesc lui Dumnezeu că în mare parte a fost așa”, a adăugat Neagu.

Portarul Paula Ungureanu era extrem de fericită după ultimul meci din competiție: „Ăsta e visul oricărui sportiv, să joace pentru o medalie. Am crezut de la început că putem ajunge aici. Meciul cu Brazilia din optimile de finală a fost cel mai frumos!”
România încheie un Campionat Mondial excelent cu o victorie superbă în faţa Poloniei, scor 31-22, în finala mică a competiţiei. Este prima medalie obţinută de naţionala feminină la CM după un deceniu. Precedenta fusese argintul, în 2005, după un ultim act pierdut în faţa Rusiei. Până acum, „tricolorele” nu au reuşit niciodată să câştige o finală mică la CM.

Cristina Neagu a strălucit din nou, iar cu cele zece goluri marcate şi-a asigurat titlul de cea mai bună marcatoare a Mondialului. Neagu a înscris la ediţia din acest an de 70 de ori şi are toate şansele să îşi adjudece şi titlul de cea mai bună jucătoare de handbal din 2015.

Sursa:digi24.ro

(9 accesari)