protest bucurestiProtestul din Bucureşti faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului român privind graţierea şi modificarea codurilor penale, la care au participat peste 28.000 de oameni, s-a încheiat.

Manifestanţii au protestat mai bine de patru ore. Acţiunea de protest, care a început în Piaţa Universităţii, de unde oamenii au mers în marş în Piaţa Victoriei şi apoi la sediul PSD din Kiseleff. În Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi, scrie news.ro.

Proteste similare au fost organizate şi alte zeci de oraşe din România. Circa 200 de arădeni au protestat duminică seara împotriva proiectelor de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificare a codurilor penale. Manifestanţii au afirmat că vor urmări în continuare intenţiile Guvernului, urmând să se organizeze din nou pentru a protesta dacă acesta va continua demersurile privind adoptarea proiectelor respective.

La Timişoara au protestat aproximativ 3.000 de persoane. Oamenii şi-au arătat nemulţumirea faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codurilor penale, fără să fie incidente.

Peste 1.500 de persoane au protestat la Iaşi faţă de ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Protestul, care s-a desfăşurat în Piaţa Unirii, a durat aproximativ trei ore, timp în care manifestanţii au scandat lozinci împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, şi au cerut demiterea premierului Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

Alţi 800 de români au manifestat în faţa Prefecturii Braşov, faţă de proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codurilor penale. Participanţii la protest, tineri şi vârstnici, au scandat lozinci împotriva Guvernului, a PSD şi a lui Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor, cerând demisia Guvernului.

„DNA să vină să vă ia!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Ruşine, ruşine să vă fie!”, „România, trezeşte-te!”, „Jos Tăriceanu!”, au fost lozincile scandate de protestatari.

Aproximativ o mie de persoane au participat la un marş spontan în Constanţa, în urma unui apel lansat pe Facebook. Protestul a debutat ca un miting civic, în faţa Prefecturii Constanţa, în jurul orei 17:30, reunind câţiva tineri. După mai bine de o oră, în faţa palatului administrativ se adunaseră circa 300 de persoane care fluturau steaguri tricolore, scandau şi afişau lozinci precum: „Vrem Justiţie nu corupţie”, „Hoţii la puşcărie”, „DNA să vină să vă ia”, „În democraţie hoţii stau la puşcărie”, „Afară, afară cu mafia din ţară”.

Agerpres mai scrie că zeci de persoane s-au adunat la Alba Iulia, în parcul din faţa Instituţiei Prefectului, pentru a protesta faţă de proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea. De la Palatul Administrativ, oamenii au plecat spre cartierul Cetate, trecând şi prin faţa sediului PSD Alba, unde au scandat „DNA — să vină să vă ia”.

Zeci de români s-au adunat, duminică seară, la Ceasul cu Flori din centrul municipiului Târgu Mureş, pentru a protesta faţă de proiectele de ordonanţă pentru modificarea Codurilor penale şi graţierea unor pedepse. Protestatarii s-au plimbat aproximativ o oră şi jumătate în jurul Ceasului cu Flori şi au scandat „Fără amnistie!” şi „România liberă!”.

Şi peste o sută de suceveni au protestat, duminică, în faţa Palatului Administrativ. Protestatarii au venit cu cartonaşe roşii simbolice şi cu pancarte pe care erau scrise mesaje antiguvernamentale cum fi „Guvernaţi, nu graţiaţi”, „Legea graţierii e ruşinea ţării”, „Justiţie, nu corupţie”, „Vă vedem” şi au scandat „DNA să vină să vă ia”, „Vrem puşcării, nu amnistii” sau „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”.

Aproximativ 200 de persoane au protestat, duminică, la Piatra Neamţ, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, scrie sursa.

Câteva sute de persoane au protestat, duminică seara, paşnic, pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi. „Au mituit cetăţeanul cu 200 de lei la salariu şi în rest vor să facă exact ce vor ei, vor să modifice, să poată fura nestingheriţi. După patru ani când nu vor mai fi să nu-i mai lege nimeni, nu domnule, pentru că aşa era legea. Păstrăm regulile jocului pentru toată lumea, eu acum când ajung la putere schimb şi nu mai pot fi atins, nu-i corect”, a spus Adrian, un tânăr protestatar.

Două sute de persoane au mărşăluit duminică seară din centrul municipiului Ploieşti până în Piaţa „Mihai Viteazul” şi înapoi, acestea protestând faţă de proiectele privind modificările din justiţie şi cerând stoparea corupţiei.

Şi în faţa Instituţiei Prefectului-Judeţul Maramureş din municipiul Baia Mare a fost organizat un protest.

Alte 100 de persoane au protestat la Piteşti faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

Aproape 3.000 de sibieni protestează în centrul oraşului. O acţiune de protest a fost organizată şi la Cluj-Napoca, unde aproximativ 2.000 de persoane şi-au arătat nemulţumirea faţă de iniţiativele legislative.

(30 accesari)