handbal ro feteReprezentativa României s-a trezit la momentul oportun, la începerea fazei eliminatorii a turneului final al celei de-a XXII-a ediții a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, dând lovitura prin a elimina tocmai deținătoarea titlului, Brazilia, în meciul inaugural al optimilor de finală, și pregătindu-se acum de un sfert de finală cu selecționata gazdă, miercuri.

Alături de Angola, reprezentativa României se califica din faza grupelor în optimi tot cu numai 4 puncte din 10 posibile, cea mai modestă zestre dintre cele 16 naționale care au trecut în tururile eliminatorii, însă ”tricolorele” s-au revanșat din plin pentru cele 3 înfrângeri la rând suferite în cursul săptămânii, dispunând de brazilience cu 25-22, la pauză 13-8.

Aliniate în optimi după 4 victorii la rând în Grupa C, pe care au câștigat-o fără înfrângere în urma unui debut încheiat la egalitate cu Coreea de Sud, campioanele mondiale au fost însă conduse încă din start de românce, care n-au mai cedat deloc inițiativa, având în Paula Ungureanu un înger păzitor cu nouă intervenții și conservându-și avantajul pentru o mare calificare între cele mai bune 8 naționale ale lumii.

Brădeanu a fost golgheterul jocului de la Kolding, cu 7 goluri, Neagu înscriind de 6 ori, Nechita 5 goluri, Ardean Elisei și Buceschi – câte 3 goluri, iar Geiger un gol, pe când Belo, Amorim și Nascimento au fost principalele realizatoare ale învinselor, cu 5, 4 respectiv 3 goluri.

Tot în această seară s-au mai disputat și optimile de finală Norvegia – Germania 28-22 (15-10), Danemarca – Suedia 26-19 (15-7) și Olanda – Serbia 36-20 (15-7), jocuri în care au fost eliminate din cursă primele selecționate europene, după ce toate cele 13 reprezentante ale bătrânului continent își croiau drum din faza grupelor.
Mâine seară au loc celelalte 4 meciuri din optimile de finală: Franța – Spania, Polonia – Ungaria, Rusia – Coreea de Sud și Muntenegru – Angola.

Sferturile se vor disputa miercuri 16 decembrie, semifinalele vineri iar finalele pentru desemnarea ordinii pe podiumul de premiere, duminică 20 decembrie.

Sursa:sporttim.ro

(10 accesari)