iohannis roPreşedintele României Klaus Iohannis a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier, propusă de coaliţia PSD-ALDE, informează Mediafax.

„Am avut consultări cu partidele politice PSD şi ALDE, care au tinut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-mininistru. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a declarat Klaus Iohannis.

Coaliţia de guvernare de la Bucureşti PSD-ALDE a înaintat la consultările de săptămâna trecută propunerea ca fostul ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Ponta, Sevil Shhaideh, de religie musulmană, să fie desemnată ca prim-ministru al României.

Anterior, Klaus Iohannis a anunţat că nu va accepta să propună un candidat condamnat pentru acte de corupţie, în condiţiile în care se vehicula că Liviu Dragnea va fi înaintat de coaliţia de guvernare PSD-ALDE pentru şefia Guvernului.

(15 accesari)