cioloșNumirea unui guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, implementarea Acordului de asociere la UE și aprobarea pachetului de măsuri anticorupție sunt solicitările pe care Guvernul de la București le va transmite Chișinăului.

Solicitările Guvernului României vin în condițiile în care premierul român Dacian Cioloș și omologul său moldovean Pavel Filip au stabilit, astăzi, că România va transmite prima tranșă din ajutorul rambursabil de 150 de milioane de euro.

„Înainte de a livra prima tranșă a acestui acord, ne așteptăm din partea Guvernului Republicii Moldova să vină cu câteva măsuri concrete care să demonstreze voința de reformă. Și i-am spus (premierului moldovean — n.r.) că în următoarele zile, până la sfârșitul săptămânii, vom veni cu o listă de câteva măsuri pe care Guvernul ar putea să le ia înainte de a transmite de la București această primă tranșă” a spus Cioloș, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul de la Chișinău, Pavel Filip.

Potrivit Agerpres, printre solicitările care vor fi transmise Chișinăului se află numirea unui guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova, implementarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE, aprobarea pachetului de măsuri anticorupție și un alt pachet de legi referitoare la mediul de afaceri.

Sursa:independent.md

(43 accesari)