România, trei medalii la Campionatul Mondial de gimnastică aerobică de la Cancun

Imagine postare

gimnastica_aerobica_13058700Delegaţia României a obţinut trei medalii la Campionatul Mondial de gimnastică aerobică de la Cancun (Mexic):  aur la trio feminin, argint la echipe şi la individual feminin.

Potrivit site-ului Federaţiei Române de Gimnastică, prima medalie obţinută de delegaţia României la CM de la Cancun, sâmbătă, a fost cea de argint la echipe, în componenţa Corina Constantin, Bianca Becze, Marius Petruşe, Anca Surdu, Andreea Bogati, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Alina Radu şi Marius Gavriloaie. Titlul mondial a revenit Franţei, iar medalia de bronz Chinei.

A urmat medalia de argint la individual feminin, câştigată de Corina Constantin (22.000), care a fost depăşită de Lubov Gazov (Austria), în timp ce Aurelie Joly (Franţa) a obţinut bronzul, dar şi cea de aur la trio feminin.

Echipa României, în componenţa Corina Constantin, Anca Surdu şi Andreea Bogati a obţinut un total de 21.541 puncte, cu care s-a clasat pe prima poziţie a clasamentului. Pe podium au mai urcat China şi Coreea de Sud.

La aerobic dance, echipa României s-a clasat pe locul 4, după Rusia, China şi Coreea de Sud.

La Campionatul Mondial de la Cancun, care se încheie duminică, participă 600 de gimnaşti din 42 de ţări.

sursa: realitatea.net