avioaneOrice stat care adoptă măsuri ostile faţă de Rusia, în special închiderea spaţiului său aerian pentru avioanele ruseşti, trebuie să ştie că poate face obiectul unei riposte, a declarat astăzi Aleksei Puşkov, şeful comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei, pentru RIA Novosti.

„Orice stat care realizează acţiuni ostile faţă de Rusia trebuie să fie conştient că va putea face obiectul unei riposte de aceeaşi natură. Adică dacă noi avem impresia că Rusia suferă în prezent presiuni, în special prin interdicţia zborurilor avioanelor guvernamentale, este timpul să arătăm că suntem capabili să ripostăm”, a declarat Puşkov pentru agenţia rusă.

Sâmbătă, România şi Ucraina şi-au închis spaţiul aerian pentru un avion guvernamental rus care îl avea la bord pe ministrul Culturii Vladimir Medinsko şi un grup de deputaţi, între care şeful comitetului pentru CSI (Comunitatea Statelor Independente) din cadrul Dumei, Leonid Sluţki, vizat de sancţiunile UE, precizează RIA Novosti.

Delegaţia care l-a însoţit pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin în Transnistria a sosit sâmbătă seara la Moscova cu un avion de linie, după ce autorităţile de la Kiev ar fi interzis tranzitarea spaţiului aerian al Ucrainei de către avionul lui Rogozin.

Rogozin a anunţat sâmbătă că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chişinău.

El a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

sursa: realitatea.net

(259 accesari)