Rusia expulzează tot mai mulți cetățeni ai Rep. Moldova

Imagine implicită

rusia-vamaRusia expulzează tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova. Poliția de Frontieră a anunțat că doar în noiembrie, 141 de cetățeni au fost întorși de la vamă, iar 19 persoane au fost forțate să părăsească teritoriul Rusiei. De asemenea, în ultimele șase luni, numărul lor a ajuns la aproape 200. 

Anterior, Serviciul Federal de Migrație al Rusiei a precizat la începutul acestei luni ca migranţii muncitori din Republica Moldova, care au încălcat legislaţia Rusiei în domeniul migrației, vor putea reveni în Republica Moldova în perioada 5-30 noiembrie, după care se pot întoarce liber în Rusia pentru a-şi începe activitatea de muncă liber, fără restricţii, fiind anulate toate sancţiunile anterioare.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a menționat că în ultimele zile au fost înregistrate mai multe cazuri de aplicare a restricțiilor la intrarea cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Rusiei, ceea ce denotă că modificările anunțate de autoritățile rusești nu au fost aplicate.

Sursa: infoprut.ro