RUSIA plănuia un ATAC TERORIST. Ce se ascunde în spatele promisiunii lui Vladimir Putin de retragere a trupelor de la graniţa Ucrainei

Imagine postare

rusia-planuia-un-atac-terorist-ce-se-ascunde-in-spatele-promisiunii-lui-vladimir-putin-de-retragere-260398Confruntările armate s-au reluat cu violenţă în Ucraina, unde armata a înregistrat cele mai mari pierderi de la declanşarea rebeliunii separatiste din estul ţării.

Cel puţin 16 soldaţi au fost ucişi în urma unui atac al insurgenţilor, la sud de Doneţk. Ofensiva rebelilor are loc cu doar câteva zile înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică.

Atacul s-a produs la un punct de control rutier al armatei ucrainene. Potrivit supravieţuitorilor, rebelii erau ascunşi într-o maşină blindată pentru transportul banilor. Soldaţii au lăsat maşina să treacă iar în acel moment insurgenţii au deschis focul cu arme automate şi grenade. Un proiectil a atins o rezervă de muniţie a militarilor, care a explodat.

Trei transportoare blindate şi alte câteva vehicule militare au fost incendiate. Peste 30 de soldaţi sunt răniţi, unii în stare gravă. Rebelii au lansat atacuri şi în două sate din apropiere. Armata a ripostat cu foc de artilerie iar câteva case şi magazine au fost avariate. Localnicii, disperaţi, cer retragerea trupelor guvernamentale, dar tot mai mulţi îi acuză şi pe rebeli că le pun vieţile în primejdie.

Serviciul ucrainean de securitate susţine, pe de altă parte, că a dejucat, chiar la Kiev, un complot terorist plănuit în Rusia. Doi indivizi au fost arestaţi iar o bombă a fost detonată controlat.

Guvernul ucrainean acuză Rusia că i-a incitat pe separatişti să lanseze noile atacuri, pentru a submina alegerile prezidenţiale de duminică. Alegerile ar urma să ducă la constituirea unui guvern legitim care ar avea deplină autoritate pentru combaterea insurgenţei dar şi pentru dialog cu locuitorii din est.

sursa: antena3.ro