Rusia și-a anexat oficial Crimeea și Sevastopolui.

Imagine postare

start_1166147Vladimir Putin spune că Rusia este amenințată de mai multe sancțiuni, asta pentru că țara nu este ipocrită și spune lucrurilor pe nume. Totodată, președintele Federației Ruse susține că deși a avut permisiunea de a utiliza forțele militare, nu a făcut uz de acest drept.

„Locuitorii din Crimeea și Sevastopol au cerut ajutorul Rusiei ca să-și apere drepturile și viața lor. Nu am putut să nu răspundem la cererea lor, să-i lăsăm în voia soartei. În caz contrar, ar fi o trădare”, a declarat Putin, menționînd că forțele de auto-apărare din Crimeea au ținut situația sub control, astfel încît nu au fost înregistrate victime.

De asemenea, a mai adăugat că Ucraina nu are putere legitimă, iar ca să poți discuta cu un ministru, trebuie să ceri permisiunea luptătorilor din Piața Maidan. Putin precizează că la Kiev s-a planificat o lovitură de stat și acapararea puterii. Au început jafurile, omorurile, teroarea. Forțele principale au fost naționaliștii rusofobi și antisemiții. În același timp, Putin subliniază că relațiile dintre Rusia și Ucraina sunt foarte importante, de aceea nu trebuie să fie afectate de dispute.

Vladimir Putin a explicat că regiunea Crimeea a ajuns în componența Ucrainei dintr-o întîmplare. „Oamenii nu au înțeles încă atunci de ce Crimeea ce a ajuns în componența Ucrainei. Decizia a fost înțeleasă ca o formalitate, pentru că oamenii nu credeau că Ucraina ar putea fi separată de Rusia. Dar s-a întâmplat, URSS s-a destrămat. Mii de ruși s-au trezit peste noapte într-o țară străină”, a argumentat președintele rus.

În încheierea discursului său, Putin a mulțumit celor care au înțeles acțiunile Crimeii, fiind recunoscător Chinei și a cerut să se oprească criza de isterie și retorica Războiului Rece.