Ruşii din Moscova îşi cer scuze pentru doborârea avionului MH17

Imagine postare

avion_prabusit_ucrainaRusia susţine că nu este responsabilă de catastrofa aviatică din estul Ucrainei, însă mesajele de condoleanţe lăsate de numeroşi ruşi la ambasada Olandei din Moscova arată că aceştia consideră că ţara lor poartă o parte din responsabilitate, scrie Mediafax.ro.

La ambasada Olandei din Moscova, oamenii au lăsat flori şi jucării la un memorial improvizat în onoarea victimelor tragediei aviatice. De asemenea, poate fi văzut un desen cu un avion rupt în timpul zborului, însoţit de mesajul „copiii nu ar trebui să moară”, scris chiar de mâna unui copil. Într-un alt mesaj se poate citi: „Ne este teamă, suntem ruşinaţi, suntem în doliu”.

În timp ce poziţia oficială a Rusiei este că statul rus nu a avut nici un rol şi nu este responsabil de prăbuşirea avionului, folosirea frazei „Iertaţi-ne” în mesajele de condoleanţe de la ambasada Olandei la Moscova este frapantă. Acest mesaj lasă impresia că oamenii chiar cred că Rusia poartă o parte din responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei.

„Scuzaţi-ne, vă rugăm, dacă puteţi. Ne pare rău! Rusia, Moscova”, scrie într-un alt mesaj. Este „dificil să recunoşti că ţara noastră ar putea fi implicată în acest accident”, a declarat pentru CNN Iuri Iemşanov, un locuitor din Moscova. „Cred că sunt destule dovezi că suntem în relaţii apropiate cu separatiştii din Ucraina. Bănuiesc că este clar că îi sprijinim furnizându-le arme şi cred că nu contează cine a lansat racheta. Doar pentru că sprijinim teroriştii, suntem implicaţi”, a adăugat el.

sursa: realitatea.net