images (1)Șahiștii Republicii Moldova cinstesc numele lui Vasile Vatamanu. Jurnalistul, deputatul și omul de sport a avut un rol remarcabil în lumea șahului. În memoria sa, astăzi a fost deschis turneul de șah din Moldova.

”Vasile Vatamanu este o metaforă frumoasă. El a jucat șah, a participat la turnee împreună cu diferiți campioni, cu toate că avea alte preocupații. De aceea merită cinstită memoria lui, iar promovarea șahului în rîndul copiilor ar aduce performanțe” a menționat editorul Vasile Căpățînă.

Secretarul general al Federației de Șah, Sergiu Bargan, a precizat că  circa 20 de copii vor participa la campionat, printre ei se numără campioni naționali, dar și  câștigători ai concursurilor internaționale de șah din categoria juniori, așa ca Oleg Garbanovschi, Nichita Morozov, Igor Procop, Gabriela Cazacu.

Șahiștii vor lupta pentru cupă și premiu special, oferit de sponsorul concursului, dar și premii bănești. Organizatorii menționează că în total vor oferi zece premii.

Turneul de șah se va desfășura pe 23-24 martie în cadrul Școlii cu Profil Sportiv de pe strada Vasile Lupu 14 din Capitală. La competiția din acest an vor mai  participa reprezentanți din România, Ucraina și Bulgaria.

(307 accesari)