Liderul PD, oligarhul ​Vladimir Plahotniuc, şi preşedintele ucrainean Petro Proşenko lucrează împreună şi în timp ce se declară antiruşi, cei doi colaborează minunat cu partenerii lor de la Moscova, ambii având aceleaşi scopuri. Şi asta pentru că ambii sunt din acelaşi aluat ca oligarhii lui Putin şi nu se simt confortabil în Europa, ci în aşa-zisa „lume rusească”.

Declaraţiile îi aparţin fostului preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, care afirmă că Poroşenko vrea să obţină în Ucraina ceea ce a obţinut Plahotniuc în Moldova – controlul asupra presei, a instituţiilor de stat şi a mediului de afaceri.

„În Moldova există puterea unui oligarh care decide tot. Pentru Poroşenko, Plahotniuc este un exemplu de urmat, fiindcă el vrea să facă acelaşi lucru în Ucraina – să controleze toată puterea, mass-media şi mediul de afaceri”, a declarat Saakaşvili, la TV8. Fostul preşedinte al Georgiei şi fostul guvernator al regiunii Odessa a adăugat că „oligarhii sunt peste tot la fel, ei mereu se înţeleg”.

Saakaşvili a mai menţionat că este necesară o luptă comună împotriva oligarhilor care deţin procuraturi, organe judiciare şi majorităţi parlamentare.

„Eu lupt cu toţi oligarhii din spaţiul post-sovietic. Mie îmi e indiferent că acest oligarh se numeşte Plahotniuc, Ivanişvili sau Ahmetov. Oligarhii sunt peste tot la fel, ei mereu se înţeleg. Trebuie să terminăm cu toţi oligarhii din spaţiul post-sovietic şi asta se va întâmpla neapărat. Eu cred că acest val va începe cu Ucraina, dar va cuprinde şi celelalte ţări. De ce eu mă lupt în Ucraina – fiindcă cred că pentru Georgia este foarte important ceea ce se întâmplă în Ucraina, iar pentru Moldova este crucial ce se va întâmpla în Ucraina”, a punctat Saakaşvili.

Sursa:jurnal.md

(34 accesari)