_DSC2384Președintele Nicolae Timofti a preluat consultările cu fracțiunile parlamentare în scopul identificării unui prim-ministru. Potrivit purtătorului de cuvînt al Președinției, Vlad Țurcanu, pînă săptămîna viitoare s-ar putea alege premierul.

Ieri, Președintele Timofti s-a întîlnit separat cu liderul democraților, Marian Lupu, iar după amiază cu liderul liberal-democrat, Vlad Filat pentru a purta consultări în vederea identificării unui prim-ministru. Conform declarațiilor lui Vlad Filat, în cîteva zile PLDM va avansa un candidat la șefia Guvernului, iar la mijlocul săptămînii viitoare, Președintele țării se va întîlni cu toate  grupurile politice din Parlament cu același scop.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvînt al Președinției, Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Acesta menționează că cel care va ocupa fotoliul de frunte al Cabinetului de miniștri va fi din PLDM. Totodată a precizat că Nicolae Timofti speră că discuțiile cu fracțiunile parlamentare vor fi constructive și se vor încadra într-un termen de o săptămînă.

Remarcăm că interimatul funcției de prim-ministru este asigurat de Iurie Leancă, asta după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul Președintelui Timofti de a-l desemna pe Vlad Filat premier.

(226 accesari)