Şapte întrebări pentru guvernarea Plahotniuc-Dodon

Imagine implicită

slusari-alexandruPrin modificarea sistemului electoral, regimul mai şi sustrage la maximum atenţia cetăţenilor de la cele mai importante probleme social-economice, pe care coaliţia tacită PD-PSRM niciodată nu încearcă să le includă subit pe ordinea de zi a şedinţelor Parlamentului,

aşa cum procedează cu proiectele care se pliază pe interesele lor. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, care vine, în context, cu o serie de întrebări către guvernarea Plahotniuc-Dodon:

1. Când va avea loc Consiliul de Securitate pe problema miliardelor furate, anunţat de Dodon încă pentru luna ianuarie 2017?
2. Când va fi publicat raportul Kroll2 cu lista exhaustivă a persoanelor fizice şi juridice care au beneficiat de miliardele furate?
3. Când va fi organizat referendumul legislativ privind anularea legii care pune pe umerii cetăţenilor achitarea miliardelor furate în suma dublă? Văd că preşedintele lui Plahotniuc a uitat şi de referendumul consultativ din 24 septembrie. Poate este cazul ca partidele de opoziţie să organizeze procesul de colectare a 200 de mii de semnături pentru desfăşurarea referendumului?
4. Câţi pensionari au primit după 1 aprilie pensii majorate cu 30-40%, aşa cum a promis de nenumărate ori prim-ministrul lui Plahotniuc? La câţi pensionari după indexarea pensiilor cu 6,8% le-a fost retras ajutorul social, astfel încât mulţi pensionari nu au simţit nici măcar indexarea?
5. Când Guvernul va revizui spre micşorare tarifele la serviciile medicale, având la bază Hotărîrea Parlamentului care îl obligă să facă acest lucru?
6. Când aşa-numita opoziţie socialistă sau tovarăşul Dodon va propune un proiect de lege privind micşorarea amenzilor?
7. Când va fi anulat Decretul privind desemnarea lui Harunjen în funcţia de Procuror general, lucru care, la fel, a fost promis de Igor Nicolaevici?

„Poporul Moldovei are nevoie de soluţionarea unor probleme reale şi stringente. Dacă îi rugăm pe oameni să numească 10 probleme prioritare, atunci sistemul electoral nu va intra nici în primele 20. Această problemă este acută doar pentru un singur om, care este gata să dea foc la casa, dacă nu el rămâne stăpânul acesteia”, a conchis Alexandru Slusari.

Sursa:jurnal.md