cariera nisipPăşunile din Puhăceni care ar putea fi transformate în carieră de nisip rămân, deocamdată, în proprietatea satului. Consilierii locali urmau să hotărască dacă terenul de aproximativ 13 hectare va fi scos la licitaţie, dar o decizie în acest sens nu a fost luată. Localnicii spun că nu vor permite ca în satul lor, unde sunt deja două cariere, să mai apară una.
 
Dezbaterile cu privire la înstrăinarea păşunilor, temă care a provocat nemulţumiri printre săteni, au fost amânate. Primarul satului Puhăceni, Denis Plămădeală, a propus ca subiectul să fie scos de pe ordinea de zi.

Localnicii care se împotrivesc acestei iniţiative spun că drumurile din sat sunt distruse, fântânile au secat, iar odată cu apariţia unei noi cariere de nisip traiul va deveni insuportabil.

Printre cei prezenţi la şedinţa consiliului sătesc a fost şi judecătorul Gheorghe Balan, a cărui soţie este din satul Puhăceni. Potrivit magistratului, dacă terenul va fi înstrăinat, oamenii vor avea doar de pierdut.

Primarul localităţii a refuzat iniţial să discute cu echipa Jurnal TV, dar mai târziu a spus că la luarea deciziei de organizare a licitaţiei cu privire la păşuni se va ţine cont şi de părerea sătenilor.

La începutul lunii iulie, a fost organizată o întâlnire generală a oamenilor din satul Puhăceni. Atunci, localnicii s-au arătat nemulţumiţi de intenţia primarului Denis Plămădeală, ales din partea PD, de a deschide o nouă carieră. Acesta a fost huiduit şi acuzat de legături cu Vladimir Plahotniuc. Oligarhul nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.

Sursa:jurnal.md

(52 accesari)