Schimbare – până la capăt!

Imagine implicită

chirtoacaPamflet politic

Personal, sunt convins că primarul Chirtoacă nu fură. Fură subalternii, pe care i-a numit și promovat tot Chirtoacă.

Fură membrii PL, pe care Chirtoacă i-a pus în lista consilierilor și i-a adus în primărie. Unii din ei au furat atît de bine în primul mandat (2007-2011), încît Chirtoacă a decis să-i includă în listă și pentru al doilea mandat.

Fură consilierii comuniști, care prin minciună, șantaj și amenințare cu moartea, îi impun pe consilierii liberali să fure împreună cu ei. Aceste lepre roșii au degradat pînă la faza, că împart totul ce fură la egal cu liberalii, încercînd să inducă ideea mincinoasă, că furtul se face de ambele tabere, conform unui plan bine coordonat. O ticăloșenie mai mare nici nu se putea inventa!

Și fiindcă au rămas încă foarte multe terenuri, edificii și fluxuri financiare care încă nu au fost furate, primarul a decis că va candida încă pentru două mandate.

Văzînd că primarul nu se isprăvește cu hoțiile, consiliul național al PL a convocat o ședință de urgență.

La ședință s-a constat că există un haos total în evidența hoțiilor și schemelor.

“Nu există nici un concept, nici un plan după care să fie produse furturile!” – strigau milionarii Topală și Nastas. „În rezultat nu se duce evidență la ceea cît s-a furat și cît a mai rămas de furat! Și mai important – nu înțelegem cît să furăm în viitor, ca să contribuim destoinic la parcursul european al țării”, – se revoltau întemeiat consilierii.

„Nu se poate domnilor” – se lamenta ex-comunistul Cojusneanu. „Noi, cei care am luptat pentru idealurile naționale, care am slujit cu credință democrația și adevărul istoric, suntem nevoiți să furăm, stînd la rînd, și ce e revoltător – tot atît ca și cei parveniți în partid! Niște anonimi, domnilor, ne-au ajuns la hoții. Cu așa atitudine iresponsabilă, riscăm să fim chiar întrecuți. Unde e dreptatea? Ce-și permite primarul? Ce propuneri are cum să restabilim proporțiile furturilor din 2012?”

„Comuniștii iarăși au încălcat acordul secret dintre PL și PCRM” – se revolta Gabura. „Deja de două zile, fură mai mult decît noi”.

“Nu vă enervați domnilor”, încerca să-i calmeze Ghimpu. „Nu există temei solid pentru panică. Trebuie să recunoaștem, că în 2011-2014 s-a furat dublu comparativ cu 2007-2011. Progresul este mai mult decît vizibil, certificat de experți cu prestigiu. Cumulativ, în cele două mandate nefinalizate, am furat mai mult decît Urechean în cele patru mandate. Dați să fim obiectivi. Chirtoacă este încă tînăr. Să-i mai oferim o șansă”.

„De ce au fost scoase numai 10 rute de maxi-taxi”, țipa isteric Topală. „Eu ce, degeaba am procurat 50 de autobuse noi-nouțe? Cînd îmi scot pîrleala? Să elimine, și cît mai repede toate rutierele, că mă sufoc”.

Situația devenea incandescentă. Consilierii PL turbau de furie.

Conducerea brusc a realizat, că primarul nu mai face față, că are nevoie de sprijin serios la primărie.

Pentru a redresa situația, la primărie de urgență au fost parașutați Șalaru și Moldovanu – experți notorii în scheme și delapidări, decorați chiar și cu premiul „hotelului Nobil” pentru activitatea prodigioasă în guvern. Cei doi s-au angajat solemn să prezinte conceptul și planul hoțiilor pe următoarele 9 luni în maximum două zile.

„Ce să facem cu poliția?”, se indigna Ghimpu. „Nebunii ăștia deja de patru zile dorm la primărie. Nu-i chip măcar un milion de dolari să furi pe zi. Se vede că-s puși ori de Filat, ori de Kremlin. Dar mai degrabă și de unul, și de celălalt”.

„Chirtoacă să iasă la rampă”, a zis Moldovanu, „și să acuze poliția de teroare și represiuni staliniste”.

„A făcut-o”, răspunse Ghimpu. „Tot nu pleacă”.

„Să spună că ăștia deja vin atît de des, că le va oferi și un grafic cînd să vină cu controalele!”, nu se lăsa Moldovanu.

„A făcut-o și pe asta”, răspunse Ghimpu a lehamite. „L-o tras dracu de limbă. Și acum, dacă cei de la MAI se fac nebuni și cer și graficul, ce ne facem?”.

„Păi, graficul deja este elaborat”, a răspuns Moldovanu conștient de propria valoare inestimabilă.

La auzul acestor cuvinte Ghimpu a înviat. “Ia, ia, zi-i mai repede, că văd că sunt grăunțe”.

„Graficul este următorul”, a declarat Moldovanu:

„Luni și joi – vor fura cei din PCRM.

Marți, miercuri și vineri – ai noștri din PL.

Sîmbătă cînd nu lucrăm – să vină cu controlul cei din CNA și CNI.

Iar duminică – cei de la Procuratură și MAI.

Ce ziceți?”

„Bravo, bravo, domnule Moldovanu. Dacă are omul talent, apoi are”, zise Ghimpu, mascîndu-și cu greu satisfacția.

„Ei, acum la treabă!

Toți la luptă cu labele Moscovei!

Schimbare – până la capăt!”.

Bogdan Țîrdea