Scrisoarea deschisă a filosofului Mihai Şora pentru români: „Cu Ponta preşedinte, vom avea o Românie a furtului generalizat, a imposturii şi incompetenţei”

Imagine implicită

soraMihai Şora spune că în urmă cu câteva zile a împlinit 98 de ani şi ştie ce înseamnă atât fascismul, cât şi comunismul.
„Din amândouă am scăpat cu viaţă: fără să-mi vând sufletul nimănui, deşi „ofertele“ au fost multe şi subtile, inclusiv în anul 1990, când am devenit, în primul guvern liber, de după 1989, ministrul Educaţiei şi al Învăţământului”, scrie Mihai Şora, în Revista 22. Acesta spune că a părăsit Guvernul Roman din care făcea parte după ce a văzut ce se întâmplă la mineriade.

Mihai Şora, fost ministru al Educaţiei
De asemenea, Mihai Şora republică un articol din 22 iunie 1990 cu privire la sufocat de ce se întâmpla în Piaţa Universităţii în iunie 1990, „copleşit de ceea ce, mai apoi, a intrat în istorie sub numele: MINERIADELE LUI ION ILIESCU”.
SCRISOARE LUI MIHAI ŞORA DIN REVISTA 22:
Dragii mei prieteni,
Citind acest articol, veţi înţelege cât de periculoasă este venirea lui Victor Ponta la putere, cât de periculoasă este ascensiunea lui politică.
Victor Ponta este pupilul lui Ion Iliescu. Este continuatorul legitim (şi legitimat) al lui Ion Iliescu.
Cu un Victor Ponta Preşedinte al României, ne îndreptăm spre o Românie a furtului generalizat, o Românie a imposturii guralive şi dezordonate, o Românie a incompetenţei şi a neruşinării, în care oameni fără nicio calificare, oameni care şi-au cumpărat sau au furat diplome universitare – ajungând, astfel, în poziţiile-cheie ale magistraturii, ale mediului academic, economic sau politic –, aceşti oameni corupţi, lipsiţi de scrupule, lipsiţi de caracter, se vor afla la cârma ţării noastre, mai exact:
LA TOATE CÂRMELE ROMÂNIEI.
Ieri am împlinit 98 de ani.
Şi ştiu, pentru că am traversat secolul trecut – cu tot ce a avut el bun şi rău, miraculos sau distrugător –, ştiu ce înseamnă atât fascismul, cât şi comunismul. Pe amândouă le-am trăit pe pielea mea. Din amândouă am scăpat cu viaţă: fără să-mi vând sufletul nimănui, deşi „ofertele“ au fost multe şi subtile, inclusiv în anul 1990, când am devenit, în primul guvern liber, de după 1989, ministrul Educaţiei şi al Învăţământului, funcţie în care am rămas timp de şase luni, adică exact PÂNĂ LA MINERIADE, până când am văzut cu ochii mei ce se petrecea în Piaţa Universităţii şi am decis să părăsesc guvernul condus de Petre Roman.
Ştiu, aşadar, ce ar putea însemna un Victor Ponta la cârma acestei ţări.
De aceea – TOCMAI DE ACEEA –, încă din primul tur de scrutin, l-am votat pe domnul Klaus Iohannis.
De aceea îl voi vota pe domnul Klaus Iohannis şi în turul al doilea, duminica viitoare, în ziua de 16 noiembrie 2014.
Vă îndemn şi pe voi, oameni cu scaun la cap şi cu sufletul întreg, să mergeţi la vot şi să-l votaţi pe Klaus Iohannis: fără alte „rezerve“ sau „dileme“, complet sterile în acest moment.
Copiii voştri vă vor fi recunoscători.
MIHAI ŞORA

Sursa:gandul.info