imagesDe la o vreme, ori de câte ori iese cu declaraţii, Traian Băsescu nu uită să spună despre Victor Ponta că e corupt.

A făcut-o şi miercuri.

Dacă ai urechea fină, prinzi ultrasunetele care emană o dată cu anumite discursuri. Iar aceste ultrasunete par a spune că lui Victor Viorel Ponta i se pregăteşte ceva.

Vulpe bătrână, S.R. Stănescu a ascultat şi el ultrasunetele, de data asta din discursul lui Crin Antonescu, şi a scris următoarele:

„Incercand sa gasesc explicatii la afirmatia domnului Crin Antonescu, conform careia nu ar fi excluse anticipatele, am scapat din vedere unul dintre mecanismele posibile pentru declansarea acestora. Ma refer acum la anticipatele parlamentare. Conform Constitutiei, daca impotriva prim-ministrului s-a declansat urmarirea penala pentru vreo infractiune, atunci, la sesizarea procurorilor, presedintele Romaniei are dreptul sa-i retraga premierului mandatul. Daca se intampla un asemenea eveniment, atunci este apanajul presedintelui de a investi o persoana, din orice partid – pentru ca prin desfiintarea USL nu mai exista o majoritate castigatoare rezultata din alegeri –, cu rolul de a forma viitorul Guvern. Daca de doua ori este respinsa propunerea prezidentiala, automat trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate. Daca Crin Antonescu s-a gandit cumva la un asemenea scenariu, inseamna ca, pe o cale sau alta, liderul PNL a obtinut informatii conform carora Victor Ponta se afla pe un tobogan penal.”

SRS crede că o eventuală declanşare a urmăririi penale împotriva lui Ponta ar putea porni în contextul în care DNA a cerut urmărirea penală a fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu pentru iniţierea Ordonanţei ASF. Ordonanţa nu este însă semnată doar de Chiţoiu, ci şi de către Victor Ponta şi Liviu Voinea. Surse politice afirmă că este posibil să se ceară urmărirea penală a lui Victor Ponta în acest caz. În acest dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală a preşedintelui ASF Dan Radu Ruşanu.

Aici am o altă ipoteză.

Judecătorii Curţii Supreme au amânat pentru 3 martie judecarea procesului care ar putea duce la anchetarea lui premierului Victor Ponta pentru plagiat.

Soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de premierul Victor Ponta în cazul plagiatului a fost contestată de către Adrian Răzvan Papahagi, George Mihail Neamţu şi Augustin Minel Ofiţeru la instanţa supremă, aceasta fiind şi ultima cale de atac faţă de rezoluţia procurorilor.

Când spunea Ponta că va merge în Parlament pentru a trece noul guvern ?

Pe 4 martie, adică marţi.

Pe 3 martie, adică luni, putem avea însă un verdict de începere a urmăririi penale, cu toate consecinţele explicate mai sus.

În acest fel, ar avea sens şi ruperea USL. Nu îndrăzneşti să suspenzi un premier al unui guvern cu o susţineret de 75 %. Premierul USL era aproape imposibil de suspendat, fiindcă lumea ar fi ieşit în stradă.

Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre premierul USD.

O litera schimbă multe sensuri.

Ce se va întâmpla însă vom vedea cât de curând.

sursa: criterii.ro 

(254 accesari)