Se pregăteşte terenul pentru a fura din voturile Platformei DA la alegerile din 2018; A fost lansat un partid clonă, cu acelaşi acronim – PPDA

Imagine implicită

În Republica Moldova se pare că a început pregătirea terenului pentru fraudarea alegerilor. Unul dintre mijloacele folosite este furtul de imagine, care a şi fost deja aplicat împotriva Platformei Demnitate şi Adevăr.

Vorbim despre apariţia unui nou partid, lansat ieri – Partidul pentru Drepturile Animalelor, cu acronimul PPDA, exact ca şi Platforma Demnitate şi Adevăr. În fruntea grupului de iniţiativă care a anunţat crearea noului partid politic se află avocatul Ion Dron. Grupul de iniţiativă a adoptat şi un manifest în care se spune că, „după eliberarea sclavilor şi egalarea femeilor în drepturi, următorul pas ar trebui să fie tratarea drepturilor animalelor cu seriozitate”.

Astfel, în situaţia creată, la alegeri există riscul ca mulţi alegători să confunde în buletinele de vot PPDA cu… PPDA.

Curios este că ştirea despre apariţia Partidului pentru Drepturile Animalelor a fost intens mediatizată atât de presa controlată de şeful PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, cât şi de cea a preşedintelui Igor Dodon.

Amintim că asemenea tehnici au fost aplicate şi la alegerile precedente, când fusese lansat pe ultima sută de metri Partidul Comunist Reformator din Moldova, cu o siglă aproape identică şi cu acelasi acronim ca şi Partidul Comuniştilor – PCRM.

Sursa:jurnal.md